ITWatch

Tele- og mediekæmpe bløder kunder i USA

En af USA's største mobilkoncerner AT&T mister markant på aktiekursen efter et skuffende regnskab, som viser et stort tab i antallet af kunder i mobilforretningen.

Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

AT&T, USA's næststørste mobilselskab og samtid en af USA's største mediekoncerner, er den aktie, som trækker mest ned i S&P 500 onsdag med et minus på 4,1 pct. Kursfaldet kommer i kølvandet af selskabets regnskab for første kvartal.

Tallene på top og bund var i for sig gode nok, men kundeudviklingen skuffer markedet. Helt ligesom det var tilfældet for konkurrenten og storebroren på mobilområdet Verizon tirsdag.

AT&T oplevede i første kvartal, at antallet af mobilkunder faldt med 204.000, mens der ifølge Bloomberg News blot var ventet en tilbagegang på 50.000 blandt analytikerne. Udviklingen skyldtes, at især tabletkunder forlod butikken efter endt bindingsperiode.

Antallet af kunder i tv-forretningen droppede samtidig med 627.000. Det er ikke overraskende, at den del af AT&T's forretninger er under pres, da flere og flere kunder vælger streamingtjenesterne som Netflix og Hulu til og de "gamle" tv-ydelser fra. At det går så hurtigt var dog en overraskelse, da analytikerne havde spået et minus på 389.000 kunder.

AT&T tv-forretning har nu mistet 1,3 mio. kunder på to kvartaler og er nede på samlet 23,9 mio. betalende abonnenter, og det kan lægge pres på selskabets pengestrøm, samtidig med at ledelsen ikke regner med, at det vil blive bedre.

AT&T fik i første kvartal en omsætning på 44,83 mia. dollar mod ventede 45,11 mia. dollar, mens det justerede overskud landede på 86 cent per aktie mod konsensus på netop 86 cent, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 6,55 mia. dollar mod ventede 6,23 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 14,80 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 14,76 mia. dollar.

AT&T betalte sidste år 85 mia. dollar for Time Warner, hvilket sikrede koncernen kontrol over en masse værdifuldt medieindhold. Selskabet har dog nu en gæld i omegnen af 180 mia. dollar. En gæld, der ifølge Bloomberg News, skal nedbringes, inden koncernen kan investere i sine nye forretninger.

Verizon, der er en mere rendyrket forretning inden for mobiltelefoni faldt også et tirsdag med 2,1 pct., da selskabet - ganske vist - så en stigning i antallet af mobilkunder på samlet 61.000 i første kvartal, men dog skuffede i forhold til det ventede på 207.000 nye kunder.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger