ITWatch

Huawei-direktører anklager USA's regering for at være ignorant

USA's regering underminerer nationalsikkerheden med ubegrundede anklager, lyder det fra Huaweis øverste sikkerhedsdirektør.

Foto: Maria Trustrup

Direktører i Huawei anklager den amerikanske regering for at være "ignorant", når det kommer til teknologi og for dermed at underminere nationalsikkerheden med ubegrundede anklager.

Det skriver The Guardian.

Anklagerne kommer fra Huaweis øverste sikkerhedsdirektør, John Suffolk, der er tidligere it-chefrådgiver i den britiske regering.

Han siger, at de amerikanske politikere ikke har frembragt noget bevis, der understøtter anklagerne om, at Huaweis 5G-udstyr kan blive brugt af kinesiske spioner til at lytte med på konfidentielle opkald eller sågar dræbe ved at forårsage uheld i førerløse biler.

"USA kan ikke blive ved med at sige, at Huawei har tvivlsom teknologi. Edward Snowden afslørede, at der foregår alt muligt med den amerikanske teknologi. Ingen har bevist, at vi skulle gøre noget ondsindet," siger John Suffolk til The Guardian.

Sikkerhedsdirektøren mener, at USA's regering underminerer sin nationalsikkerhed, og at den bør forstå, at teknologi er indviklet, og at man ved fælles hjælp kommer længst.

Peter Zhou, der er ledende medarbejder i Huawei og ansvarlig for udrulningen af 5G-netværket, mener, at de amerikanske politikere og repræsentanter er "ignorante", når det kommer til teknologi, og at han ofte må forklare det til dem, som han ville forklare det til sine børn.

/ritzau/FINANS

Huawei står til millionlussing efter TDC-skilsmisse

Kina vil sikre åbenhed og transparens for udenlandske firmaer

3 klar til at fortsætte med Huawei

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger