ITWatch

Forbrugerombudsmanden politianmelder teleselskaber

Telia, TDC, Telenor og 3 er sammen med to energiselskaber blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden for ulovligt telefonsalg.

Foto: Telia

Telia, TDC, Telenor og 3 er blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden sammen med to energiselskaber og flere leadvirksomheder, der indsamler og videresælger telefonnumre, for ulovligt telefonsalg. Det skriver Jyllands-Posten.

Telia, TDC og Telenor anerkender alle, de har overtrådt reglerne og vil betale bøderne på hhv. 225.000 kr., 250.000 kr. og 400.000 kr. Telia kalder det en fejl, mens Telenor har øget sin kontrol og strammet procedurerne.

Ifølge forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen er sagskomplekset, der bygger på 160 forbrugerklager, det største nogensinde inden for ulovligt telefonsalg i Danmark. Der bliver derfor også slået hårdt ned på sagen.

"Vi ønsker at sende et klart budskab om, at virksomheder skal respektere forbrugernes privatliv," siger Christina Toftegaard Nielsen til Jyllands-Posten, der også skriver, at de to energiselskaber Modstrøm og Gul Strøm er anmeldt for i strid med forbrugeraftaleloven at have ringet til forbrugere uden deres samtykke.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger