ITWatch

Tidligere Telia-topchefer risikerer syv års fængsel i bestikkelsessag

Telias tidligere koncernchef og chefen for selskabets eurasiatiske forretninger er på anklagebænken for at have betalt milliarder i bestikkelse for mobiltilladelser i Usbekistan.

Foto: PR/Telia

To af Telias tidligere topchefer, Lars Nyberg og Tero Kivisaari, bør straffes med syv år og ni måneders fængsel for deres rolle i en bestikkelsessag i Usbekistan. Sådan lyder opfordringen fra anklageren Gunnar Stetler i sagen, der finder sted ved Stockholms Tingsrätt.

Det skriver Berlingske med henvisning til det svenske nyhedsbureau TT.

Omdrejningspunktet i sagen er betaling af tre mia. svenske kr. i perioden 2007-2010 til et selskab i Gibraltar med forbindelse til Gulnara Karimova, datter af Usbekistans tidligere diktator Islam Karimov.

Pengene skulle være faldet for, at Telia fik adgang til at sælge 3G- og 4G-mobeltelefoni i Usbekistan – et område, som Gulnara Karimova på daværende tidspunkt havde ansvaret for.

Den tidligere koncernchef Lars Nyberg, chefen for Telias forretninger i Eurasien Tero Kivisaari og en tredje tiltalt i sagen nægter sig alle skyldige i anklagerne. Telia har tidligere betalt en bøde på 7,7 mia. svenske kr. til de amerikanske og hollandske myndigheder som konsekvens af selskabets involvering i bestikkelsessagen.

Bestikkelsessag mod tidligere juridisk chef i Telia nærmer sig 

Tidligere Telia-chefer tiltales for korruption 

Telia får kæmpebøde for bestikkelse i Usbekistan 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs