ITWatch

Konkurrent anklager TDC for urent trav

Internetudbyderen Gigabit har anmeldt TDC til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en sag, der handler om identiske fibernet-projekter i hovedstadsområdet. Det skriver Finans. TDC afviser anklagerne.

TDC bliver beskyldt af Gigabit for at bruge unfair midler for at hæmme konkurrencen på markedet for internetudbydere. Derfor har Gigabit nu meldt TDC til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det skriver Finans.

Sagen drejer sig om udrulning af internetforbindelser i hovedstadsområdet. Gigabit annoncerede i sommer, at man ville begynde på et fiberprojekt i Hvidovre. I november meddelte TDC, at man også ville nedgrave kabler i samme område.

Ifølge loven skal teleselskaber undersøge muligheden for at arbejde sammen, hvis de planlægger at grave kabler ned det samme sted. I slutningen af november fortalte TDC til Gigabit, at man ville begynde gravearbejdet inden for fire dage. TDC kom desuden med et tilbud om samgravning med en svarfrist på 24 timer og en pris, som Gigabit mener var "urimelig."

Mens Gigabit  er den opfattelse, at TDC bevidst har lagt hindringer i vejen for en konkurrent, så teleselskabet ikke overraskende uenig. Ifølge koncerndirektør Andreas Pfisterer, så havde TDC allerede planer om at grave i området, da Gigabit lancerede sit projekt i sommer.

"Vi mener ikke, at vores udrulningsmodel er i strid med konkurrencereglerne. Det er vi også klar til at uddybe for myndighederne," siger han til Finans.

Konkurrent opfordrer TDC til at åbne sine net

Kommune kopierede tekst fra fiberselskab i brev til borgere

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs