ITWatch

Medie: Datatilsynet truede TDC med politianmeldelse

Inden TDC stoppede med at registrere lokaliseringsdata for MMS og mobildata, var Datatilsynet ved at miste tålmodigheden, skriver Version2.

PR/TDC Group
Foto: PR/TDC Group

Datatilsynet truede TDC med en politianmeldelse i forbindelse med telekoncernens registrering af såkaldt lokaliseringsdata for MMS og anden mobildata-trafik.

Det skriver Version2.

"Hvis TDC A/S herefter fortsat ikke ønsker at fremkomme med en udtalelse, vil Datatilsynet tage dette som udtryk for, at TDC A/S ikke ønsker at udtale sig i sagen, og tilsynet vil herefter vurdere sagen på det foreliggende grundlag, ligesom tilsynet vil foretage en vurdering af, om sagen eventuelt skal overlades til politiets foranstaltning," lyder det i et brev, som Version2 citerer.

Fredag meddelte TDC over for ITWatch, at selskabet stopper med registreringen. Årsagen er ifølge TDC, at selskabet ikke "vil være kastebold" mellem myndigheder, der giver skiftende meldinger om lovligheden ved TDC's praksis.

Ifølge Version2 risikerede TDC en bøde på op til fire procent af koncernens årsomsætning, hvis Datatilsynet gik videre med sagen.

TDC stopper med at registrere kunders mobiloplysninger

Dansk Erhverv om logningsregler: Vi står i et juridisk limbo

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger