ITWatch

Telia-direktør: Lukning af 3G-net står højt på ønskelisten

Det vil frigive kapacitet for 4G, hvis der bliver slukket for 3G-nettet, siger Telia Danmarks tekniske direktør. I Sverige starter Telia og Tele2 lukningen af 3G-nettet senere i år.

Foto: PR/Telia

Enden er nær for 3G- og GSM-nettet. Både Telia og Tele2 vil senere på året starte på at lukke ned for 3G-nettet og forventer at være færdige i 2025.

Samme tanker sidder ledelsen med i Talias danske datterselskab, fortæller selskabets tekniske direktør til Berlingske Business.

"Det står højt på ønskesedlen at kunne slukke for 3G. Det vil frigive kapacitet til 4G, så kundeoplevelsen bliver bedre. I stedet for, at vi i dag giver dig 3G-dækning, kan vi give 4G-dækning, hvilket bare vil være bedre. Man kan tydeligt høre, at lydkvaliteten er bedre, og på datasiden giver – især – svartiderne og hastighederne sig selv. På den kortere bane slukkes 3G først, 2G – eller GSM – bliver næste skridt," siger Henrik Kofod til Berlingske Business.

GSM-nettet var det første mobilnet på tværs af lande, mens efterfølgeren 3G åbnede op for brugen af data på mobilen. Nu skal der gives mere kapacitet til 4G - og senere gøre plads til 5G.

Telia sikrer udbytte fra tyrkisk teleselskab

Telia: 5G bliver tilpasset den specifikke kunde 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs