ITWatch

Roskilde Festival sætter datarekord

Der blev up- og downloadet flittigt på årets Roskilde Festival, der satte ny rekord for dataforbrug.

Foto: PR/TDC

VM i fodbold og trangen til at dele de gode øjeblikke med netværket på de sociale medier er formentlig hovedårsagen til, at der på årets netop overstående Roskilde Festival blev sat ny datarekord.

Ifølge teleskabet 3, der står for festivalens netværk, brugte de mere end 100.000 deltagere således lidt over 80 terabyte data i løbet af festivalugen.

Det er en stigning på hele 55 procent i forhold til sidste år, hvilket gør årets festival til den mest dataforbrugende nogensinde.

"Vi forventer efterhånden, at forbruget tager et massivt nøk opad hvert år, men i år oversteg det forventningerne," siger Stefan Ring Støhrmann, der er 3’s netværksansvarlige på Roskilde Festival.

Den travleste time var efter Eminem-koncerten, hvor der mellem midnat og klokken 01.00 blev sendt og modtaget 774 gigabyte data. En meget stor del af dem formentlig med foto og video fra den anmelderroste koncert.´

"Vi var vældig udfordret til Eminem. Da stod der langt over 100.000 mennesker foran Orange Scene. Men ellers har vi ikke haft problemer. Det er gået over al forventning," siger Stefan Ring Støhrmann.

Selv om det er musikken, som er i fokus på Roskilde Festival, så har den igangværende VM-slutrunde ifølge 3 også øget dataforbruget.

Der har nemlig været ekstra fart på serverne, når der skulle streames VM-kampe til de mange mobilskærme i den store teltlejr, der ligger næsten hele vejen rundt om selve festivalen.

Ifølge 3 har det været lærerigt at få sendt så meget data via de 15 master - ni stationære og seks mobile - som har kanaliseret datastrømmene.

"Vi er i gang med at se på, hvordan samme setup kan rulles ud i andre hotspots samt events som Distortion, hvor kapaciteten bliver tungt belastet," siger Stefan Ring Støhrmann.

Ud over et massivt dataforbrug sms'ede årets festivaldeltagere også flittigt. Ifølge 3 sendte de således 2.107.570 sms'er i løbet af festivalugen.

Den travleste time var mellem klokken 19 og 20 torsdag, hvor der fløj 27.100. sms’er igennem luften. Det var, mens Khalid spillede på en overfyldt Arena-scene, og Interpol forsøgte at spille Orange Scene op.

/ritzau/

Yousee udvider roaming med otte lande uden for EU

3 dropper afgift i populært feriemål

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs