ITWatch

Efter langvarig strid får Guldborgsund mobilmast

TDC pillede deres mast i Guldborgsund ned i protest for seks år siden og indtil i dag har der været balade i kommunen. Men særegent samarbejde sikrer nu mobilmast på stedet.

Her skal masten stå i Guldborgsund | Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund får en ny mobilmast. Et særegent samarbejde mellem en række parter har sikret, at kommunen får en ny mast og dermed bedre dækning af borgernes mobiltelefoner.

På kommunens hjemmeside fremgår det, at masten opstilles gennem et "tæt samarbejde" mellem Det Classenske Fideicommis, Guldborgsund Kommune, Telia og Telenor og Teleindustrien.

"De har gjort det muligt at finde en løsning, så borgere og besøgende i Hesnæs kan få dækning på deres mobiltelefoner," lyder det.

Guldborgsund har lagt område til en barsk strid mellem teleindustrien og kommunen, efter kommunen hævede priserne på den såkaldte masteleje betydeligt.

Det fik TDC til at tage det drastiske skridt at pille mobilmasten ned.

Dengang var en af partnerne i den nye aftale, Teleindustrien, anderledes hård i retorikken.

I 2012 lød det:

"Teleselskaberne bliver nødt til at lave en individuel vurdering af et site (red. mobilmast), inden de kan afgøre om den nye pris er acceptabel. Kommunerne bruger mafiametoder overfor teleselskaberne for at presse priserne i vejret," sagde direktør Jakob Willer.

I dag er der tilfredshed lokalt med den ny aftale.

"Hesnæs har været prioriteret højt i bredbånds- og mobilprojektet, fordi den manglende mobildækning blandt andet har gjort, at man ikke kunne ringe 112. Det her er et godt eksempel på, hvordan vi i flere områder i kommunen har bragt forskellige parter sammen for at finde løsninger i forhold til bredbånd og mobildækning," forklarer bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard fra Guldborgsund Kommune.

Mobilmasten forventes at blive rejst den 25. juli, og den vil umiddelbart efter være i drift, skriver kommunen.

Advokatfirma vinder opgave som datarådgiver for 12 kommuner 

Dækning er det store politiske tema op til teleforliget 

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs