ITWatch

Hollandsk teleselskab springer højt på børsen efter fransk åbning

Et hollandsk teleselskab går markant frem på børsen efter offentliggørelsen af fusionsplaner i Frankrig.

Foto: Ritzau Scanpix/Bax Lindhardt

Det hollandske teleselskab Altice tager et ordentligt børshop tirsdag, efter at de franske konkurrencemyndigheder på kommunikations- og elektronikområdet, Arcep, har åbnet for fusioner på det franske telemarked.

Det skriver Bloomberg News.

Det franske marked er hovedmarkedet for Altice, og i sidste uge offentliggjorde det hollandske selskab regnskab, hvor det havde fået 71.000 nye kunder på det franske marked, hvilket blev karakteriseret som den bedste kundetrend nogensinde på det europæiske marked.

Nu har Sebastien Soriano, chefen for teleområdet i Arcep, ifølge Bloomberg News sagt til den franske avis Le Monde, at der er åbnet for fusioner i Frankrig. Teleselskaberne har tidligere ønsket, at nedbringe antallet af spillere på markedet til tre fra fire, da det kan lette prispresset

"Omstændighederne er forandret, og døren er åben eller i hvert fald på klem. Det vil stadig være nødvendigt, at selskaberne har et projekt, der skaber værdi for landet og ikke kun for aktionærerne," siger han ifølge Bloomberg News til Le Monde.

Altice stiger 44 pct. på nyheden, mens de franske selskaber stiger mere moderat. Orange stiger 2,8 pct., mens Iliad stiger 3,4 pct., og Bouygues stiger 3,1 pct. tirsdag formiddag.

/ritzau/FINANS

Danmarks mindste teleselskab går i udbrud: Har ansat 20 mand til at grave fiber ned

3 dropper afgift i populært feriemål

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs