TDC lancerer ny sikkerhedsløsning

Menneskelige fejl er den største årsag til cyberangreb, og det vil TDC Erhverv sætte ind mod med et nyt produkt. Ejerskiftet får ingen betydning.
Foto: PR/TDC
Foto: PR/TDC

TDC udvider paletten af sikkerhedsløsninger til erhvervslivet og lancerer et produkt, der fokuserer mindre på teknik og mere på "at styrke sikkerhedskulturen i virksomhederne," som direktøren i TDC Erhverv, Marina Lønning, udtrykker det.

Fordi 70 pct. af alle cyberangreb skyldes menneskelige fejl, går TDC ud med et produkt, der kan opdrage de ansatte til at blive bedre til it-sikkerhed.

Eksempelvis så medarbejderne holder sig fra phising-mails, som er kendetegnet ved, at en hacker forsøger at få modtageren til at sende vigtige oplysninger, fordi afsenderen af mailen umiddelbart ser troværdig ud.

"Vi har arbejdet på det et stykke tid og har testet det hos vores kunder. De siger, at deres udfordring også handler om kulturen," fortæller Marina Lønning til ITWatch.

Produktet har fået navnet Cyberaware og er udviklet i samarbejde med det britiske softwarehus Metacomplaiance. Ifølge Marina Lønning sker lanceringen ikke med en forventning om at tjene styrtende med penge.

"Det er ikke et kæmpe stort område rent pengemæssigt. Men det er et vigtigt supplement for at komplementere vores samlede sikkerhedsportefølje, som er meget teknikorienteret," fortæller hun og fortsætter:

"I TDC Erhverv er vi den største danske spiller, og vi har et særligt ansvar for at skabe den digitale ansvarlighed."

Bliver til noget trods ejerskifte

Med det nye produkt kan en e-administrator i en virksomhed sende en falsk phising-mail ud til de ansatte med et link. Ifølge Marina Lønning har TDC fundet ud af, at 35 pct. klikker på linket første gang, man sender den falske mail ud. Disse medarbejdere bliver sendt videre ind i et træningsmodul.

"Det er lavet på en meget sjov og underholdende video-måde. Det tager 1-2 minutter, så man skal ikke sætte mange timer af til kurser," forklarer Marina Lønning.

Forretningsmodellen bygger på licenssalg, så man som virksomhed betaler en årlig pris pr. bruger. Marina Lønning vil ikke ud med, hvad det koster, og hvad TDC forventer at tjene.

Hvordan vil I sikre jer, at der rent faktisk er nogen, der vil købe det her produkt, frem for selv at uddanne medarbejderne?

"Vi ved, at der allerede nu er en del kunder, som er interesserede i det her, fordi de har problemer med på en enkel, sjov og underholdende måde at påvirke sikkerhedskulturen i virksomheden. Der er måske flere virksomheder, som følger gode råd for fx digital sikkerhed, men vi ser, at der er rigtig mange, der klikker på de her links, når vores værktøj kommer på banen."

Det kan være, at TDC's nye ejere om noget tid siger, at de ikke vil bruge ressourcer på den del af TDC. Ved du, at det her rent faktisk bliver til noget?

"Jeg kan garantere, at det her bliver til noget, når de nye ejere kommer på banen. I TDC Erhverv har vi fortsat den samme strategi, som vi har haft hele tiden."

TDC skal på jagt efter medarbejdere for at forbedre sikkerheden

Obama-rådgiver udpeger telebranchen som særligt sårbar med IoT 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Nokia ser årlige synergier ved en sammenlægning med det amerikanske selskab på 200 mio. euro fra 2027 og en vækst i indtjeningen per aktie på 10 pct. fra samme år. | Foto: Niels Hougaard

Nokia bekræfter køb af Infinera

For abonnenter

Læs også