ITWatch

"Der er tale om en solid fodfejl"

Nordnet revser PFA's topledelse efter skiftende forklaringer om afnotering af TDC. Investeringsøkonom kalder det "under niveau."

PR/Nordnet
Foto: PR/Nordnet

Der var ellers tale om et gnidningsfrit forløb kørt efter bogen. Sådan siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet om forløbet op til overtagelsen af TDC, anført af de tre danske pensionskasser PFA, ATP og PKA samt den australske investeringsfond Macquarie.

Men da PFA's topledelse med Allan Polack i sidste uge turnerede danske medier rundt med forvisning om, at man ingen planer havde om at afnotere TDC - det stik modsatte af, hvad de fire fonde oprindeligt havde stillet i udsigt - og man så efterfølgende sadler om, og igen melder klar til afnotering, så er der tale om et meget rodet forløb.

"Der er tale om en solid fodfejl. Og der er tale om et niveau, der er langt under, hvad der burde gælde for en topchef som Allan Polack," mener Per Hansen.

Han kalder forløbet op til miseren for gnidningsfrit.

"De har kørt en stilsikker proces. Både transparent samt meget professionel. Der er ingen tvivl om, at det er den australske fond, der har ledet slaget. Men min vurdering er, at de bliver overraskede over, at hele 88 pct. af TDC's aktionærer gerne vil sælge."

Han vurderer, at man ganske enkelt ikke tager det med den fornødne forsigtighed, at man står med 88 pct. af aktierne i sidste uge. Altså bare to pct. fra at kunne afnotere TDC.

Polack vælger at give en række interviews med det klare budskab, at man bliver på børsen med TDC og lever med, at 12 pct. andre aktionærer er med som medejere i selskabet.

"Det er en proces, hvor man skal udtale sig meget forsigtigt og jeg tror, de er blevet overrumplet af den store tilslutning til at sælge."

Per Hansen understreger, at der "ikke er nogle, der er døde af sagen," men at TDC er et stort selskab, og når man har 88 pct. af det, så skal man gå frem med forsigtighed.

Allan Polack selv erkendte i går, at forløbet ikke var helt optimalt.

Overfor ITWatch lød hans forklaring:

"Jeg burde have udtrykt mig mere præcist. Det har ikke været intentionen at skabe forvirring, og det er derfor, vi nu går ud og tydeliggør, hvad status er i forbindelse med, at vi offentliggør det endelige resultat," lød det fra Allan Polack.

TDC står til at blive afnoteret fra Fondsbørsen efter endt købsproces.

Ny TDC-ejer vil give Pernille Erenbjerg og resten af ledelsen en chance

TDC-køber beklager forvirring om mulig afnotering

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger