Teleindustrien: Giver ingen mening at stille 50 Mb/s-dækningskrav for ubeboede øer

I Teleindustrien er man uforstående over for, at der i de kommende frekvensauktioner stilles krav om dækning af private og ubeboede øer med hastigheder op til 50 Mb/s. "Et besynderligt krav," lyder det fra Jakob Willer, direktør i Teleindustrien.
Foto: Kristoffer Veggerby
Foto: Kristoffer Veggerby

I de kommende frekvensauktioner på vil der ikke blot blive stillet krav om dækning af det danske fatsland og beboede øer. Som en del af dækningskravene figurerer flere ubeboede øer, hvor det tilmed kan være teknisk svært at løse opgaven på tilfredsstillende vis.

Det skriver Ingeniøren på baggrund et udkast fra Energistyrelsen til det kommende auktionsmateriale.

"Det er et besynderligt krav at en ubeboet ø som Hesselø skal dækkes med så høj hastighed, selvom behovet formentlig slet ikke er der. Samtidig er jeg i tvivl om, hvordan man rent teknisk kan etablere en så hurtig forbindelse på en så ufremkommelig placering," siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, til Ingeniøren.

Kravet om at dække øer som Hesselø, der ligger midt i Kattegat, 25 kilometer nord for København, falder ind under de generelle dækningskrav i regeringens teleudspil. Kravene, som stilles ved frekvensauktionerne, er til for at sikre at også landområderne får gavn af den bedre mobilteknologi, og omfatter auktionerne på 700-, 900- og 2300 MHz-båndene.

Jakob Willer understreger over for Ingeniøren, at man i Teleindustrien ikke er modstander af politiske dækningskrav, men at man gerne ser en større eftertænksomhed i kravene, hvad angår realistiske mål.

Konkurrent langer hårdt ud efter SE: De er hykleriske og har selv skabt monopol 

TDC: Hastighedskrav er på kanten af det teknisk mulige 

Ros fra branchen til nyt udspil: Men høje krav kan betyde dårligere net for alle 

Teleordførere: Fornuftigt udspil til teleforlig med plads til opstramninger  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter