ITWatch

Medie: Softwarefejl skyld i nedbrud hos Fibia

Kunder i Fibia har været ramt af et nedbrud, som har ramt i hele landet. Fiberselskabet meddeler, at det er en teknisk fejl, som er skyld i kundernes manglende adgang til internettet.

Foto: Fibia

Torsdag morgen blev en større fejl lokaliseret i fibernettet hos Fibia, der drives i fælleskab af energiselskaberne Nrgi og Seas-Nve. Fejlen betød, at mange kunder ikke havde adgang til nettet.

Det skriver Computerworld.

Det er uvist, hvor mange kunde, der er blevet ramt, men ifølge presseansvarlig Kasper Brøndum Andersen skyldes nedbruddet en softwarefejl i et system, der tildeler ip-adresser.

"Det er et redundant system, som egentlig skulle skifte over, hvis den ene del af systemet går ned, men der er sket et eller andet, så failover-funktionen ikke har virket efter hensigten,"  fortæller han til Computerworld.

I løbet af formiddagen lykkedes det for selskabets teknikere at få hul igennem, så alle 120.000 kunder nu igen kan gå på nettet, fortæller Kasper Brøndum Andersen. Dog lyder det fra flere kunder, at de stadig ikke har hul igennem til internettet.

Endnu et fiberprojekt kommer i jorden uden tilskud fra bredbåndspulje

El-selskabernes fiber-sats koster milliarder: Hver fiberkunde har kostet 45.000 kr.

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs