Medie: Softwarefejl skyld i nedbrud hos Fibia

Kunder i Fibia har været ramt af et nedbrud, som har ramt i hele landet. Fiberselskabet meddeler, at det er en teknisk fejl, som er skyld i kundernes manglende adgang til internettet.
Foto: Fibia
Foto: Fibia

Torsdag morgen blev en større fejl lokaliseret i fibernettet hos Fibia, der drives i fælleskab af energiselskaberne Nrgi og Seas-Nve. Fejlen betød, at mange kunder ikke havde adgang til nettet.

Det skriver Computerworld.

Det er uvist, hvor mange kunde, der er blevet ramt, men ifølge presseansvarlig Kasper Brøndum Andersen skyldes nedbruddet en softwarefejl i et system, der tildeler ip-adresser.

"Det er et redundant system, som egentlig skulle skifte over, hvis den ene del af systemet går ned, men der er sket et eller andet, så failover-funktionen ikke har virket efter hensigten,"  fortæller han til Computerworld.

I løbet af formiddagen lykkedes det for selskabets teknikere at få hul igennem, så alle 120.000 kunder nu igen kan gå på nettet, fortæller Kasper Brøndum Andersen. Dog lyder det fra flere kunder, at de stadig ikke har hul igennem til internettet.

Endnu et fiberprojekt kommer i jorden uden tilskud fra bredbåndspulje

El-selskabernes fiber-sats koster milliarder: Hver fiberkunde har kostet 45.000 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter