ITWatch

Amerikansk kapitalforvalter er ikke længere storaktionær i TDC

TDC-aktionæren T. Rowe Price Group har valgt at sælge ud og sidder nu på under 5 pct. af aktierne i selskabet. Det betyder, at den amerikanske kapitalforvalter ikke længere kan kalde sig for storaktionær.

Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Kapitalforvaltningsselskabet T. Rowe Price Group har reduceret sin beholdning af aktier i den danske telekoncern TDC og ejer herefter mindre end 5 pct. af det samlede antal aktier, hvilket er grænsen for at kunne kalde sig storaktionær.

Det oplyser TDC mandag eftermiddag i en meddelelse til fondsbørsen.

Så sent som i fredags kunne en anden amerikansk kapitalforvalter, Blackrock, meddele, at den omvendt havde øget sin beholdning af TDC-aktier og derved ejer 5,13 pct. af teleselskabet.

Ejerskabet over TDC har på det seneste været et flittigt nævnt tema i den danske nyhedsstrøm, da telekoncernen først stod til at udstede en masse nye aktier i forbindelse med en overtagelse af medievirksomheden MTG's nordiske forretning.

Det blev dog droppet, efter at TDC modtog et overtagelsestilbud fra et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PKA og PFA samt den australske investeringsbank Macquarie.

Sammen med overtagelsestilbuddet anbefalede bestyrelsen hos TDC sine aktionærer at takke ja til tilbuddet, der lyder på 50,25 kr. per aktie. Det svarer til en samlet betaling på små 41 mia. kr. for den danske telekæmpe.

Mandag eftermiddag skal der 49,35 kr. til at købe en aktie i TDC.

/ritzau/FINANS

Australsk TDC-bejler driver teleinfrastruktur flere steder i verden

Advokat om vild TDC-sag: Det er ikke en hverdagstransaktion

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs