Analytiker: Konsortiums planer kan få aktionærer til at sige nej til MTG-fusion

Et opkøb af TDC inklusive MTG's aktiviteter er formentlig ikke så interessant for kapitalfonde eller pensionskasserne, vurderer aktieanalytiker.
Foto: PR/Alm. Brand
Foto: PR/Alm. Brand
ritzau/FINANS

Teleselskabet TDC fik umiddelbart en hård medfart på børsen, da det for nylig meldte om et stort opkøb af MTG.

Egentlig var prisen for opkøbet fornuftig, har flere analytikere vurderet, men en så stor sammensmeltning vil samtidig formentlig skræmme institutionelle købere væk.

Derfor faldt aktien formentlig som følge af meldingen, men efter at et konsortium med blandt andet en stribe danske pensionskasser har afgivet et bud på 47 kr. per aktie for TDC, er muligheden for et salg igen opstået, og det vil sende aktien op torsdag morgen.

Sådan lyder vurderingen fra Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

"Min absolutte formodning er, at aktien skal stige på det. M&A-spillet er tilbage i aktien, og den præmie, der tidligere var i kursen på grund af det, skal ind igen," siger han til Ritzau Finans.

"Den skal over 40 kr. igen, tror jeg. De aktionærer, der måske forlod aktien efter MTG-nyheden, fordi et salg var ude af billedet, kommer måske ind igen nu," uddyber analytikeren.

Michael Friis Jørgensen vurderer, at et opkøb af TDC inklusive MTG's aktiviteter formentlig ikke er så interessant for kapitalfonde eller pensionskasserne, men hvis TDC får held til at gennemføre fusionen, vil buddet fra pensionskasserne måske alligevel have givet fornyet interesse hos blandt andet svenske Telia, der tidligere har været meldt interesseret i TDC.

"Der kan ske flere ting. Telia kan komme ud af busken igen, fordi et køb inklusive MTG kan give bedre mening for en industrispiller end for en kapitalfond, og samtidig kan aktionærerne jo også sige nej til fusionen med MTG, fordi de vurderer, at der er mere værdiskabelse i at sælge til en kurs på 47 kr. eller mere," siger Michael Friis Jørgensen.

"Med fusionen er et salg mindre sandsynligt, men absolut stadig en mulighed," fortsætter han.

Kan bedre håndtere gælden

Alm. Brand-analytikeren har i hvert fald selv svært ved at se, hvordan TDC-ledelsen skal kunne hive mere værdi ud af en fusion med MTG, end et bud på 47 kr. per aktie afspejler.

Og muligheden for at aktionærerne kan vælge at sige nej til købet af MTG for i stedet at jagte muligheden for et rent salg, er bestemt også stadig til stede, vurderer han.

Og i det tilfælde vil blandt andet konsortiet af de danske pensionskasser og australske Macquarie kunne være interesserede.

"Der er forskel på værdisætningen af TDC i aktiemarkedet og hos de institutionelle spillere og kapitalfonde. TDC er forholdsvist gældsat, og derfor kan selskabet kun betale relativt lave udbytter til aktionærerne. Det gør prisen på markedet noget lavere. Gælden kan noget bedre håndteres af de store kapitalfonde, og derfor kan en højere pris regnes hjem af dem," siger Michael Friis Jørgensen.

/ritzau/FINANS

TDC-bejlere: Vi har udarbejdet detaljerede planer for selskabet

TDC bekræfter opkøbstilbud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også