Styrelse trækker Plentis fritagelse fra roamingregler tilbage

Efter TDC's opkøb af Plenti vurderer Energistyrelsen, at selskabets omkostninger er væsentligt forandret. Derfor mister Plenti nu dispensation til at opkræve et roamingtillæg hos kunderne.
Foto: PR/TDC
Foto: PR/TDC

Plenti fik i slutningen af august lov til at opkræve et ekstra roaminggebyr, når teleselskabets kunder brugte deres mobil i udlandet. Den dispensation har Energistyrelsen fra dags dato trukket tilbage.

Det sker efter, TDC har opkøbt Plenti og dermed ændret grundlæggende på det tidligere MVNO-selskabs engrosomkostninger, oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

"Siden den 31. august 2017 er der sket ændringer i de økonomiske forudsætninger, der lå til grund for afgørelsen, herunder TDC Groups køb af ejerandelene i Plenti og senest flytningen af Plentis kunder til TDC’s net. Energistyrelsen har derfor vurderet, at de særlige og ekstraordinære økonomiske omstændigheder, der kunne begrunde en tilladelse, vil skulle vurderes igen," skriver Energistyrelsen.

Styrelsen oplyser, at det er TDC og Plenti selv, der ikke har ønsket at gøre brug af roamingtillægget, og derfor ikke har opdateret sin ansøgning.

Allerede i midten september gjorde Energistyrelsen opmærksom på, at man ville rette henvendelse til TDC og Plenti vedrørende dispensationen.

"Vores afgørelse baserer sig på de oplysninger, der var gældende, da Plenti ikke var ejet af TDC. Nu foreligger der en ny situation, hvor vurderingsgrundlaget er et andet," lød det dengang fra Jakob Henrik Juul, kontorchef i Center for Tele, til ITWatch.

Roamingreglerne, som trådte i kraft 15. juni, betyder, at teleselskaberne ikke længere må opkræve et særskilt roamingtillæg, når deres kunder benytter telefonen i EU-lande.

Energistyrelsen har kontaktet TDC efter Plenti-køb 

Plenti fritaget for nye roaming-regler 

Plenti søger dispensation fra EU's roaming-regler 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også