Musk værdisætter Twitter til omkring 20 mia. dollar i aktietilbud

I et tilbyd til Twitters ansatte værdisætter Elon Musk det sociale meder til mindre end halvdelen af, hvad han selv købte det for.
Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix

Elon Musk vil tilbyde Twitter-ansatte aktier baseret på en værdiansættelse af koncernen til omkring 20 mia. dollar - mindre end halvdelen af, hvad han købte virksomheden for sidste år.

Det skriver The Wall Street Journal.

Den nye værdiansættelse er et tegn på de udfordringer, som Twitter har oplevet siden Elon Musk overtog virksomheden sidste år.

Ifølge emailen med informationen om den nye værdiansættelse, har gennemførslen af radikale ændringer i Twitter været nødvendige for at undgå konkurs.

- Jeg ser en klar, men svær vej til en vurdering på mere end 250 mia. dollar, lyder det fra Elon Musk i en note til Twitter-ansatte ifølge The Wall Street Journal.

Her fremgår det, at Musk er optimistisk omkring Twitters fremtid og mener, at aktietilbuddet derfor vil kunne blive ti gange mere værd.

Twitter brugte omkring 630 mio. dollar på aktiebaseret kompensation i 2021, det sidste fulde år inden virksomheden blev privat.

På daværende tidspunkt havde Twitter mere end 7500 fuldtidsansatte. Efter Musks overtagelse har der været flere fyringsrunder, og Musk fortalte i december, at antallet af ansatte var nede på omkring 2000.

Efter stor usikkerhed blandt Twitter-ansatte om fremtidige kompensationer, udmeldte Musk i februar, at Twitter blandt andet ville tilbyde ’signifikante’ kompensationer i form af aktier baseret på præstation, skriver The Wall Street Journal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også