Jyske Bank ser ende på nedtur for Netcompany

Netcompany-aktien blev forleden slagtet på børsen. Men Jyske Bank mener, at selskabet er undervurderet.
Foto: Ida Marie Odgaard
Foto: Ida Marie Odgaard
Marketwire

Støvet har lagt sig efter Netcompanys regnskab for fjerde kvartal, der skrabede mere end en femtedel af selskabets markedsværdi af, som følge af hvad Jyske Bank kalder en ”konservativ” prognose.

Jyske Bank sænker sit kursmål for aktien i it-selskabet til 400 kr. fra 450 kr. som resultat af regnskabet, men vurderer, at aktien er fundamentalt undervurderet.

Analytiker Anders Haulund Vollesen vurderer nu, at bunden må være nået for markedets forventningsafstemning, efter at særligt prognosen til driftsmarginen før af- og nedskrivninger på 15-18 pct. før særlige poster skabte panderynker hos investorerne.

”Aktien er siden regnskabet faldet med 16 pct., hvilket dermed kan tolkes, som at markedet mere eller mindre har nedjusteret de langsigtede forventninger proportionalt med Netcompanys 2023-guidance og/eller har tabt tålmodigheden med den vedvarende lavere profitabilitet i Netcompany de seneste år,” skriver han i en analyse.

”Vi deler ikke helt denne opfattelse og ser flere af forholdene som midlertidige udfordringer samt guidance som bevidst konservativ,” fortsætter analytikeren.

Derfor ventes det heller ikke, at de mere afdæmpede forventninger i 2023 bliver normalen i Netcompany. Her fremhæves midlertidige udfordringer som en negativ margineffekt fra færre arbejdsforhold samt højere lønomkostninger i 2023, der ikke kan kompenseres helt gennem prisjusteringer.

Konservative forventninger

Netcompanys forventninger til 2023 var blandt andet tynget af en antagelse om recession i Europa i indeværende år. I Jyske Bank vurderer man imidlertid, at forventningen om en toplinjevækst på 8-12 pct. er lige konservativ nok.

”Vi justerer derfor kun marginalt vores toplinjeestimater og venter, at Netcompany lander i den høje ende af guidanceintervallet,” skriver Anders Haulund Vollesen.

På samme måde vurderes også EBITDA-marginen for lavt sat. Selv om Jyske Bank har revideret sine estimater, ventes driftsmarginen i 2023 at lande på 18,9 pct. I 2024 ser banken desuden belæg for yderligere marginforbedring.

Aktien i Netcompany går fredag 0,5 pct. til 268,40 kr. efter fem minutters handel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter