ITWatch

Frankrig forbyder Office 365 og Google Workspace i skoler

Franske skoler kan ikke længere benytte sig af Office 365 og Google Workspace, efter landets uddannelsesminister har valgt at nedlægge et forbud.

Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Skolerne i Frankrig kan ikke længere benytte sig af gratisversionerne af Office 365 og Google Workspace, efter landets uddannelsesminister har nedlagt et forbud, skriver The Register.

Der har tidligere været nedlagt et forbud mod at indkøbe samme produkter på abonnement, fordi Office 365 og Google Workspace opbevarer data på servere i USA.

Nu er der også nedlagt et forbud mod gratisversionerne, ikke på grund af de amerikanske servere, men fordi man i Frankrig har undtaget gratis produkter fra offentlige indkøb.

”Gratis servicetilbud er i princippet udelukket fra omfanget af offentlige indkøb,” lød det i en udtalelse fra det franske uddannelsesministerium.

Det er dermed endegyldigt slut for Office 365 og Google Workspaces tilstedeværelse i franske skoler.

Datatilsynet fjerner forbud mod Chromebooks i Helsingør

Datatilsynet retter ”alvorlig kritik” mod Gyldendal - igen

Helsingørs advokatregning vokser efter tip fra whistleblower og Chromebook-sag

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs