ITWatch

Alphabet opfordres til at reducere antallet af ansatte

Storaktionær i Alphabet opfordrer til et opgør med høje lønninger og mange ansatte.

Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Googles moderselskab Alphabet er blevet opfordret af en storaktionær til at skære ned i det skyhøje antal ansatte og reducere høje lønninger.

Det skriver Financial Times.

Hedgefonden TCI, der ejer Alphabet-aktier til en samlet værdi af 6 mia. dollar, har opfordret til ”aggressiv handling”, herunder en dramatisk nedskæring i Googles langvarige investering i førerløse biler og en stor stigning i aktietilbagekøb.

Hedgefondens opfordring kommer dagen efter rapporter om, at Amazon forbereder sig på at fyre omkring 10.000 medarbejdere, svarende til omkring 3 pct. af det samlede antal. Facebooks moderselskab Meta afslørede desuden i sidste uge planer om en nedskæring på 13 pct.

”Hele Silicon Valley har set lignende problemer med at have overansat og overkompenseret folk, og de skrider til handling. Dette er et bredt tema på tværs af de store teknologivirksomheder, der skal angribe omkostningerne. Men Alphabet gør det modsatte,” forklarer Chris Hohn, der er grundlægger af TCI.

Alphabet har i løbet af de sidste 12 måneder tilføjet mere end 36.000 medarbejdere, selvom annonceindtægterne er faldet kraftigt. Det har løftet antallet af medarbejdere med næsten en fjerdedel.

Den seneste ansættelseshyppighed har drevet virksomhedens driftsoverskudsgrad ned fra 39 pct. sidste år til 32 pct. i det seneste kvartal. På samme tid er koncernens medianløn, der er på næsten 300.000 dollar, to tredjedele højere end Microsofts.

Alphabet, hvis aktiekurs er faldet en tredjedel i år, har afvist at kommentere.

Her er vinderne og taberne på årets hitliste over it-branchens arbejdspladser

Slut med de gyldne tider? Tech-aktiernes kursklø er måske blot begyndelsen

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs