ITWatch

Microsoft faldt efter regnskab

Efter den laveste kvartalsvækst for verdens største softwareselskab i fem år, røg aktiekursen i Microsoft også ned tirsdag.

Satya Nadella, CEO for Microsoft | Foto: Yasuaki Kobayashi/AP/Ritzau Scanpix

Aktien i Microsoft satte sig med 6,7 pct. i tirsdagens eftermarked, selv om regnskabet for koncernens første kvartal i det store hele var lidt bedre end ventet.

Softwarekæmpens justerede overskud per aktie faldt ganske vist i perioden fra 2,71 til 2,35 dollar, men det var bedre end ventet blandt analytikerne, ifølge Bloomberg News, da de havde regnet med 2,29 dollar.

Omsætningen gik sideløbende op med 11 pct. til 50,12 mia. dollar mod spåede 49,56 mia. dollar.

Det var dog den laveste kvartalsvækst for verdens største softwareselskab i fem år. Med til at underminere udviklingen var et tilbagevendende tema for de amerikanske selskaber i denne regnskabssæson, nemlig den stærke dollar, som betyder, at det internationale salg hjemregnes til en lavere kurs, og som gør Microsofts produkter relativt set dyrere uden for hjemmemarkedet. I konstante valutaer havde koncernen nemlig en vækst på 16 pct. i perioden.

”I en verden med tiltagende modvind er digital teknologi den ultimative medvind,” udtaler topchef i Microsoft, Satya Nadella, imidlertid også i regnskabet.

” I dette miljø er vi fokuseret på at hjælpe vores kunder med at gøre mere med mindre, mens vi investerer i sekulære vækstområder og administrerer vores omkostningsstruktur på en disciplineret måde.”

Igen var det cloud-forretningen, som leverede mest fremgang, mens den forbrugervendte forretning inden for More Personal Computing faldt en anelse.

Salget i Intellegent Cloud steg således med 20 pct. til 20,33 mia. dollar, mens 20,31 mia. dollar var ventet. Productivity and Business Processes vandt også frem med 9 pct. til 16,47 mia. dollar, mens der her var spået 16,11 mia. dollar.

I More Personal Computing faldt indtægterne imidlertid fra 13,37 til 13,33 mia. dollar, men her var blot 13,08 mia. dollar ventet.

På driften realiserede Microsoft i regnskabsårets første tre måneder et overskud på 21,52 mia. dollar, sammenlignet med 20,24 mia. dollar et år før, mens 21,29 mia. dollar var ventet på Wall Street.

Svagt computersalg får Microsofts overskud til at falde

Word og PowerPoint mister det klassiske Office-navn

Globeteam underskriver aftale til trecifret millionbeløb

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs