ITWatch

Apple strammer grebet om hjemmearbejde

Apples medarbejdere skal vende tilbage til arbejdspladsen mindst tre dage om ugen fra 5. september.

Foto: Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix

Måske er coronakrisens hjemmearbejde snart forbi. I hvert fald skal Apples medarbejdere fra september vende tilbage til arbejdspladsen mindst tre dage om ugen.

Det skriver den britiske avis Financial Times tirsdag.

”Nye rammer vil styrke vores evne til at arbejde fleksibelt, samtidig med at vi bevarer det personlige samarbejde, der er så afgørende for vores kultur, siger administrerende direktør Tim Cook i et internt memo,” som avisen har set.

Det er ikke første gang, Apple kalder sine medarbejdere tilbage på kontoret.

Ledelsen forsøgte også sidste år at kalde sine ansatte tilbage på arbejde fra september. I den tid plagede covid-19 dog stadig arbejdspladserne, og initiativet måtte rulles tilbage.

Nu forsøger Apple sig med samme initiativ igen, og selskabet er ikke det eneste. Google kræver, at størstedelen af virksomhedens ansatte arbejder på kontoret tre dage om ugen.

Administrerende direktør i Tesla Elon Musk skrev til sine ansatte i juni, at de skulle vende tilbage til deres arbejdspladser minimum 40 timer om ugen.

”Hvis man ikke dukker op, går vi ud fra, at man har sagt op, skrev han i en advarsel til de ansatte hos Tesla.”

I selskabet bag Facebook, Meta, har administrerende direktør Mark Zuckerberg valgt en anden løsning og opfordrer ligefrem til fjernarbejde. Heller ikke Amazon kræver fysisk fremmøde fra sine medarbejdere.

I Apples interne memo uddyber direktør Tim Cook, at medarbejderne skal møde fysisk på arbejde tirsdag og torsdag samt en dag, der fastsættes af de lokale mellemledere.

Han understreger, at ordningen er et ”eksperiment,” som kan justeres efter behov.

”Vi ved godt, at vi har meget at lære. Vi bestræber os på at lytte, tilpasse os og vokse sammen i de kommende uger og måneder,” siger Tim Cook.

Apple har 154.000 ansatte på verdensplan. Ændringen træder i kraft for selskabets ansatte over hele verden.

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs