ITWatch

Datatilsynet undersøger app fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem har udviklet en app, der gør det muligt at få pant overført til sin bankkonto, men appen indsamler en masse data, der slet ikke er nødvendigt, mener Datatilsynet.

Foto: Dansk Retursystem/PR

Folk, der afleverer deres pant og ønsker pengene indsat på deres bankkonto må af med alt for meget personlig information, mener Datatilsynet, der af egen drift har bedt Dansk Retursystem om svar på, hvorfor deres app ”Pant”, indsamler den mængde data, den gør.

I et brev til Dansk Retursystem skriver Datatilsynet, at appen beder om tilladelse til at ”spore enhedens lokalitet, registrere brugerens anvendelse af applikationen, læse oplysninger på enheden, f.eks. telefonnumre og at kontrollere enhedens kamera, ligesom applikationen forudsætter interaktion med en bank på enheden, for at indlæse et kontonummer”.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs