ITWatch

Dansk software hjælper NATO-lande med at samarbejde på slagmarken – og nu ringer telefonen

It-firmaet Systematic har i årevis solgt software, der hjælper med at overskue en krigsituation. Nu har krigen i Ukraine gjort, at softwaren kan få en helt ny betydning.

Foto: Mike Berg Pedersen/Freelance

Der er ikke meget våbenindustri i Danmark. Men i Aarhus har it-firmaet Systematic siden 1980’erne haft succes med software til forsvarsbrug. Først og fremmest produktet Sitaware, som viser en general eller en officer i marken, hvor soldater, køretøjer og alt andet af betydning befinder sig lige nu.

Ruslands invasion af Ukraine har ikke vendt op og ned på hverdagen hos Systematic, men adm. direktør og ejer Michael Holm kan godt mærke, at der er en ny situation.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs