ITWatch

Microsoft pålægger alle divisioner i koncernen en intern CO2-skat

Den interne CO2-skat skal mindske udledningen og sikre midler til bæredygtige projekter hos Microsoft.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Flere skatter og afgifter vækker sjældent begejstring i erhvervslivet, men hos Microsoft har man indført sin egen interne beskatning af CO2-udledning, skriver Computerworld.

Det betyder, at samtlige divisioner i koncernen skal betale et beløb til hovedsædet beregnet ud fra et detaljeret, internt rapporteringssystem.

"For hver forretningsenhed opgøres så en total udledning, som enheden beskattes efter. Beskatningen er en intern CO2-skat på 15 dollar per ton, der kanaliseres videre til bæredygtighedsprojekter," siger Anne Marie Kindberg, der er direktør for marketing og operations hos Microsoft Danmark, til Computerworld.

It-selskabet har et overordnet mål om at CO2-negative i 2030, og målet er, at Microsoft i 2050 skal have fjernet al CO2, selskabet har udledt siden etableringen i 1975.

Han forsøger at skrumpe Microsofts datacentre med en særlig væske 

Microsoft-baseret cloudhus opkøbt af Sentia-ejer 

Mere fra ITWatch

Børsnoteret it-selskab åbner udviklingshub i København

Nyt kontor i København skal huse 40 nye ansatte, der skal være med til at booste de internationale planer for Patientsky. It-selskabet, der er børsnoteret i Norge, vil med ny strategi vende udviklingen, der har sendt aktiekursen i bund.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs