ITWatch

Cbrain opjusterer efter stærk start på året

2021 er startet godt for Cbrain, der har haft en omsætningsvækst på 30 pct. i første kvartal og derfor nu opjusterer forventningerne til året.

Foto: Cbrain/PR

Cbrain har haft en rigtig god start på 2021, hvor omsætningen er steget med 30 pct. i løbet af første kvartal.

Derfor opjusterer softwareselskabet forventningerne til hele året, hvor der nu ventes en salgsvækst på 17-23 pct. mod tidligere ventet 15-20 pct.

Omsætningsvæksten i første kvartal er trukket af fortsat vækst i salget af softwareabonnementer og en væsentligt øget eksport, oplyser Cbrain onsdag formiddag i sin periodemeddelelse.

"Ledelsen ser første kvartal som det bedste nogensinde, og ledelsen betegner derfor første kvartal som en milepæl i selskabets historie. Samtidig er det et resultat, som peger fremad og underbygger selskabets langsigtede vækstplan," skriver selskabet i meddelelsen.

I forhold til forventningerne til hele året ser Cbrain endda mulighed for, at målet kan blive øget yderligere senere.

"Cbrain har mulighed for at forbedre dette yderligere gennem året, hvor muligheden for at levere en yderligere omsætningsvækst blandt andet afhænger af produktsammensætning, herunder specielt forholdet mellem salg af softwarelicenser og salg af konsulentydelser i forbindelse med opsætning og ibrugtagning af software, samt den hastighed som Cbrain formår at gennemføre sine leverancer," skriver selskabet.

De opjusterede forventninger er således også baseret på, at andet, tredje og fjerde kvartal udvikler sig helt som forudsat i de oprindelige forventninger til 2021.

Cbrain-aktien stiger med 5,1 pct. til 239 kr. onsdag formiddag.

Cbrain løber med ordrer i Tyskland

Cbrain lander aftale med endnu et ministerium 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs