ITWatch

Dansk softwareudvikler henter millioner hos Vækstfonden og amerikansk vækstbank

Vækstfonden går sammen med amerikansk vækstbank om at yde et såkaldt venture debt-lån til dansk softwareudvikler med børsdrømme.

Christian Brink Frederiksen, adm. direktør i Leapwork | Foto: PR/Leapwork

Den danske softwareudvikler Leapwork modtager ifølge Børsen et vækstlån på 30 mio. kr. fra Vækstfonden og amerikanske Silicon Valley Bank, der har specialiseret sig i lån til iværksættere, og nu for første gang er på banen i Danmark.

"Vi er rigtig glade for venture debt-lånet fra SVB og Vækstfonden, der kan sætte fart på skaleringen, men uden at vi skal opgive ejerandele på så tidligt et tidspunkt," siger Christian Brink Frederiksen, adm. direktør i Leapwork, til avisen.

Med pengene kan selskabet skrue op for sin tilstedeværelse i USA med flere kontorer på østkysten foruden det eksisterende i San Francisco i vest.

Leapwork blev stiftet i 2015 af Christian Brink Frederiksen og Claus Rosenkrantz Topholt og står bag en softwareplatform til at automatisere arbejdsgange.

I januar annoncerede selskabet et partnerskab med Capgemini, og i et længere interview med ITWatch fortalte Christian Brink Frederiksen, at han sigtede mod en børsnotering.

"Vi er ikke interesserede i en individuel køber lige nu. Vores bedste exit vil være en IPO. Det ser jeg for mig inden for tre-fire år," sagde han.

Leapwork drømmer om børsnotering efter vilde vækstår 

Softwareselskab vil tredoble omsætningen næste år 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs