ITWatch

ITB og Novo Nordisk Fonden: Danmark har en unik mulighed på kvanteområdet

Der skal investeres, hvis Danmark fortsat skal være i front i forhold til kvanteteknologi, mener IT-Branchen og Novo Nordisk Fonden.

Foto: Jonas Pryner Andersen/IT-Branchen/PR

Danmark står stærkt, når det gælder kvanteteknologi, men vi skal kridte skoene, hvis vi for alvor skal få gavn af teknologien, skriver IT-Branchens direktør, Natasha Friis Saxberg, og Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden, Lene Oddershede, i et debatindlæg i Børsen.

De peger på, at kvanteteknologi blandt andet kan være en hjælp i klimakampen og i sundhedsvæsenet, og at teknologien generelt er en kæmpe drivkraft for udvikling i mange brancher.

"Vi er i Danmark førende indenfor væsentlige dele af kvanteteknologien, og vi har dermed en unik mulighed for at kapitalisere på den udvikling, der er i gang over hele kloden på kvanteområdet," lyder det i debatindlægget.

De to peger på, at både private virksomheder, fonde og Christiansborg derfor bør investere i området fremadrettet.

Kvanteforskere vil organisere sig selv efter lukning af kommercielt kvantecenter

Kvantecomputeren kan stadig ikke regne præcist – så danske forskere prøver en helt anden vej rundt 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs