ITWatch

Facebook-chef advarer mod øget digital protektionisme i EU

EU-Kommissionens arbejde med en kommende lovpakke, der skal regulere det digitale marked, bør tilsikre det åbne, globale internet, mener Facebooks vicedirektør for globale forhold.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Lovudspillet fra EU-Kommissionen, der skal regulere det digitale EU-marked, herunder bl.a. Digital Service Act, bør fastholde principperne bag det åbne, globale internet og ikke begrænse det. Sådan lyder opfordringen fra Facebooks vicedirektør for globale forhold, Nick Clegg, i et debatindlæg i Financial Times, som Altinget bringer.

"Et skift mod digital protektionisme vil være selvdestruktivt. I stedet for at sætte Europa i front vil det accelerere opsplitningen af internettet og efterlade Europa som tilskuer til de amerikanske og kinesiske virksomheders dominans," skriver Nick Clegg og uddyber, at han mener, Europas konkurrenceevne er afhængig af globale markeder og uhindret handel på det indre marked.

Han bakker det arbejde op, der handler om at fjerne interne forhindringer og skabe et mere effektivt indre digitalt marked i EU, men advarer altså samtidig mod, at det vil føre til nye barrierer for virksomheder som techplatforme, der opererer globalt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Google ramt af første store sagsanlæg i USA – men hvad går det ud på?

Brugere strømmer til Snapchat under coronapandemien 

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs