ITWatch

Simcorp optakt: Nyt om kundeaktivitet vil optage investorerne

Forventingen er tilbagegang på både bund- og toplinjen, når Simcorp leverer regnskab onsdag.

Foto: PR

Der ventes tilbagegang på både top og bund, når det danske softwareselskab Simcorp onsdag offentliggør regnskabstal for andet kvartal af et hidtil turbulent 2020.

Det fremgår af estimater, som Simcorp har indhentet forud for regnskabet blandt syv analytikere.

Analytikerne venter, at omsætningen i andet kvartal vil falde til 100,1 mio. euro fra 109,5 mio. euro i samme kvartal sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) ventes at falde til 20,2 mio. euro fra 32,5 mio. euro i andet kvartal 2019.

Simcorp, der leverer integrerede it-løsninger til nogle af verdens helt store kapitalforvaltere og kapitalejere, ventes på bundlinjen af kunne fremvise et overskud for perioden på 15,6 mio. euro ifølge estimaterne. I andet kvartal 2019 viste den post et overskud på 23,7 mio. euro.

Når regnskabet tikker ind onsdag morgen, vil der blandt andet være fokus på udmeldinger om kundeaktiviteten, som administrerende direktør Klaus Holse i forbindelse med regnskabet for første kvartal af året betegnede som værende på "et fornuftigt niveau". Dengang var udmeldingen, at Simcorp stadig modtog henvendelser fra potentielle nye kunder, som ville have bud på nye systemer.

Om det er fortsat i andet kvartal - hvor de negative effekter af coronapandemien og nedlukninger af samfund verden over for alvor ramte markederne - vil vise sig.

Med regnskabet for første kvartal satte Simcorp igen ord på forventningerne til året efter at have suspenderet de oprindelige forventninger i marts.

I den forbindelse lagde Klaus Holse vægt på, at markedet fortsat var præget af høj usikkerhed, og at prognosen også var baseret på antagelsen om, at situationen normaliserede sig hen over sommeren og i andet halvår.

Simcorp venter nu en omsætningsvækst i 2020 på mellem minus 5 pct. og plus 5 pct. målt i lokal valuta, og driftsmarginalen, EBIT, ventes nu på mellem 22 til 27 pct. ligeledes i lokale valutaer.

I forhold til den oprindelige 2020 prognose er der tale om en nedjustering. Forud for suspenderingen af forventningerne i marts ventede selskabet nemlig en vækst på 5-10 pct. i lokale valutaer og en EBIT-margin på 24-27 pct.

Analytiker inden regnskaber fra store it-selskaber: Tre ting er særligt interessante

Simcorp afslutter aktietilbagekøbsprogram

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger