ITWatch

It-problemer ramte Pandora på black friday

Pandora blev ramt af it-problemer fredag, som var en af årets helt store shoppedage nemlig black friday. It-udfordringerne sender mandag Pandora-aktien ned.

Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Den danske smykkeproducent Pandora endte som fredagens bundskraber i eliteindekset, og den negative placering gentager sig mandag.

Ifølge ABG Sundal Collier løb Pandora i sidste uge ind i it-problemer i USA på den store handelsdag, der også er kendt som black friday.

"Det er deres POS-system, der skulle have været udfordringer med i fredags. Vi går ind i højsæsonen nu, når vi snakker Pandora, med både black friday og julesalget. Det er bare en rigtig skidt start på det," siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG.

Et POS-system er elektronisk kassesystem, der typisk også kan løse opgaver inden for administration, lagerstyring, bogføring og lignende.

Carnegie har også lagt mærke til meldingerne om it-problemerne i USA på Black Friday.

Ifølge nyhedsbureauet Direkt frygter finanshuset desuden, at der kan være ændringer af forventningerne i vente fra Pandora i begyndelsen af 2020. Det fremgår ifølge mediet af et morgenbrev fra investeringsbanken.

Ritzau Finans forsøger at få en kommentar fra Pandora.

Pandoras aktie falder 2,2 pct. til 267,10 kr. mandag formiddag. Fredag tog aktien desuden et dyk på 5,1 pct.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger