ITWatch

Wework-stifter klar til at overdrage stemmemajoritet til japansk it-selskab for 200 mio. dollar

Adam Neumann, stifter af Wework, mener, at en redningsplan med storinvestor Softbank i spidsen er at foretrække for kontorudlejningsselskabet. Stifteren vil opgive sin stemmemajoritet for 200 mio. dollar.

Eduardo Munoz/REUTERS / X01440
Foto: Eduardo Munoz/REUTERS / X01440

Wework-stifteren, Adam Neumann, hælder til redningsplanen fra kontorudlejningsselskabets største investor, Softbank, på 9,5 mia. dollar, hvor han mod en betaling på omkring 200 mio. dollar overdrager sin stemmemajoritet til investoren og samtidig fratræder som formand.

Det fortæller fire kilder til Financial Times.

Kilderne fortæller yderligere, at det ventes, at Weworks bestyrelse tirsdag mødes for at gennemgå forslaget, der vil reducere Adam Neumanns aktieandel og stemmeret til mindre end 10 pct. og gøre Softbanks driftsdirektør, Marcelo Claure, til formand.

Adam Neumann støtter op om Softbanks forslag, der vil resultere i en udbetaling på omkring 200 mio. dollar - svarende til omkring 1,3 mia. kr. - foruden frasalget af aktier til det japanske konglomerat, fortæller to af kilderne til Financial Times.

Gennemføres redningsplanen, vil Softbank ende med en aktiepost på mellem 60 og 80 pct. Det inkluderer ny gæld på 5 mia. dollar, en indsprøjtning på 1,5 mia. dollar og et købstilbud på eksisterende aktier for 3 mia. dollar.

Wework måtte skrotte sin børsnotering i august, og sammen med en svindende kassebeholdning har selskabet måttet overveje redningspakker fra Softbank og JPMorgan Chase, der skulle stå for børsnoteringen.

JP Morgan og Softbank i konkurrence om lån til Wework

Softbank hyrer omstruktureringsbank til at genoplive Wework

Medie: Wework foretrækker gældsløsning med JP Morgan fremfor at overgå til Softbank

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger