ITWatch

Microsoft med mere pengeregn til aktionærerne

Amerikanske Microsoft har godkendt et tilbagekøbsprogram for selskabets egne aktier på 40 mia. dollar.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Bestyrelsen i verdens største softwarekoncern, amerikanske Microsoft, har onsdag godkendt et tilbagekøbsprogram for selskabets egne aktier på 40 mia. dollar. Samtidig løftes koncernens kvartalsudbytte med næsten 11 pct. eller med 5 cent til 51 cent per aktie.

Den nye tilbagekøbsprogram er uden en fast afslutningsdato, og det afløser et tilsvarende tilbagekøb, vedtaget for præcis tre år siden, på ligeledes 40 mia. dollar.

Microsofts aktie steg onsdag før meldingen med 0,8 pct., og yderligere 1,7 pct. i eftermarkedet, selv om tilbagekøbet kommer på trods af, at aktien er steget med mere end 36 pct. i år.

Microsoft har masser af penge i banken med en likviditet på 133,8 mia. dollar ved udgangen af andet kvartal, og koncernen, som sjældent foretager store opkøb, har ifølge Bloomberg News været en stor tilbagekøber af aktier på Wall Street siden starten af 2000-tallet, ligesom det siden 2003 fast har udbetalt udbytte.

Microsoft er sammen med Apple de to eneste selskaber i verden med en markedsværdi over 1000 mia. dollar, og vinduesselskabet fører med godt 50 mia. dollar over æblekoncernen.

Microsoft-chef træder ind i toppen af DI

Microsoft frygter misbrug af ansigtsgenkendelse

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger