ITWatch

Serieiværksætter henter 15 millioner kr. til bilagsfirma

It-iværksætteren Toke Kruse har rejst 15 mio. kr. til virksomheden Bilagscan, der står bag software til at aflæse og digitalisere indscannede papirbilag.

Toke Kruse solgte i august virksomheden Billy og sagde efterfølgende selv, at salgsprisen var stor nok til at gøre ham "økonomisk uafhængig." | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Blot tre uger efter, at Toke Kruse solgte sit livsværk Billy for et "stort tocifret millionbeløb," har it-serieiværksætteren skaffet 15 mio. kr. til en anden af sine opstartsvirksomheder.

Det skriver Børsen.

Virksomheden Bilagscan, hvis software bruges til at aflæse og digitalisere indscannede papirbilag og -kvitteringer, får 15 mio. kr. fra en gruppe investorer, der blandt andet tæller firmaets ejere: Saxo Bank-rigmanden Lars Seier Christensen, Navision-stifteren Preben Damgaard og Toke Kruse selv.

Størstedelen af de 15 mio. kr. kommer dog fra en ny investor: JSBJ Capital, som består af Joachim Harding Spangsberg, hvis familie står bag Karen Volf-småkager, Bonbon-slik og Spangsberg-flødeboller, samt hans svigerfar Bent Bang-Jensen.

Samtidig med investeringen overlader Toke Kruse nu ledelsen af selskabet til sin medstifter Dan Rose Johansen.

"Mine styrker ligger i at bygge en virksomhed helt fra bunden og skabe et team, som er dybt forankret i den kultur, der kan drive en virksomhed fremadrettet. Når man så har fået fat i markedet, er der nogle andre, der skal tage over," siger Toke Kruse til Børsen.

Serieiværksætter sælger ud: "Nu er jeg økonomisk uafhængig" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs