ITWatch

Google betaler skattebøde og ubetalte regninger for milliarder

Det amerikanske it-firma må til lommerne i en skattetvist med den franske stat. Udover en bøde på knap fire mia. kr. skal selskabet også betale ubetalte skatter for et milliardbeløb.

Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters / X00217

Opdateret med oplysninger om, at Google også skal betale ubetalte skatteregninger.

Google har accepteret at betale en bøde på 500 mio. euro - omkring 3,7 mia. danske kr. - til den franske stat.

Det skriver Reuters.

Dermed sætter det amerikanske it-firma og den franske anklagemyndighed punktum for en undersøgelse af skattesvig, der begyndte for fire år siden.

De franske myndigheder mener ikke, at Google har betalt sin skat i Frankrig. Årsagen er, at selskabet ikke har indberettet et retvisende billede af sine aktiviteter i Frankrig ifølge anklagemyndigheden.

Google har hovedkvarter i Dublin og betaler stort set ingen skat i de fleste europæiske lande, fordi det har deklareret, at alle dets aktiviteter ligger i Irland.

Udover bøden har Google også accepteret at betalt 465 mio euro - omkring 3,5 mia. kr. - i ubetalte skatteregninger.

"Vi har afsluttet skattesagen og relaterede stridigheder, vi har haft med i Frankrig i mange år," hedder det i en skriftlig erklæring fra Google ifølge Ritzau:

"Disse aftaler omfatter en betaling på 500 millioner euro, som bebudet af en fransk domstol i dag, og 465 millioner euro i yderligere skatter, vi er gået med til at betale," skriver Google.

Politisk flertal er klar til enegang mod techselskaber

Frankrig indfører særlig skat rettet mod it-giganterne 

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs