ITWatch

Uber forhandler om saudisk opkøb

Et opkøb af en konkurrent kan snart blive til virkelighed for Uber, der ifølge Bloomberg skal punge ud med mellem 12,7 mia. kr. og 15,9 mia. kr.

Den amerikanske delekørselstjeneste Uber ønsker at overtage sin konkurrent i Mellemøsten, saudiske Careem Networks FZ.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til kilder med kendskab til sagen.

Ifølge kilderne er Uber og Careem i forhandlinger om et salg af Careem for et beløb mellem 2,0 og 2,5 mia. dollar, og ledelsen i Careem arbejder sideløbende på at overbevise aktionærerne i selskabet om det fornuftige i et salg.

"Vi tror på massive og ikke-adresserede muligheder inden for internet og forbrug i regionen. Inden for de seneste år har resten af verden omfavnet denne mulighed, og vi har modtaget henvendelser fra mange strategiske og finansielle investorer. Vores ambition er fortsat at bygge en vedvarende teknologi institution fra regionen," hedder det i en kommentar fra Careem.

Uber vil derimod ikke kommentere Bloombergs oplysninger.

Også i starten af juli var der skriverier om et bejleri fra Ubers side. Dengang var det Financial Times, som kunne fortælle om indledende samtaler mellem de to virksomheder. Ifølge avisen var Careem også i færd med at lede efter frisk kapital, som kan sikre selskabets position som største konkurrent til Uber i vækstmarkedet i Mellemøsten.

Uber, der i 2016 fik 3,5 mia. dollar fra Saudi Arabiens offentlige investeringsfond, har allerede flere gange indgået i konsolidering for at undgå dyre kampe om markedsandele i forskellige regioner - I Kina med Didi Chuxing og i Rusland med Yandex, hvorefter Uber trak sig ud af markedet.

Tidligere i år indgik Uber også en aftale om at sælge sine aktiviteter i Sydøstasien til konkurrenten Grab for en minoritetsandel i selskabet.

Dara Khosrowshahi, topchef i Uber, har dog sagt, at aftalen med Grab var den sidste, hvor selskabet vil forlade en hel region til gengæld for en minoritetspost hos en konkurrent.

Careem omtaler sig selv som den førende kørselstjeneste i Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet.

/ritzau/FINANS

Bøder til Uber-chauffører kan koste Uber millioner i Danmark

Techselskaberne tog magten fra os - nu skal vi vinde den tilbage 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs