ITWatch

Facebook suspenderer hundredvis af applikationer

Over 400 applikationer på Facebook er blevet suspenderet som led i en undersøgelse, der blev sat i gang i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Facebook har forbudt en enkelt app og suspenderet yderligere mere end 400. Det skriver Techcrunch på baggrund af et blogindlæg fra Facebook.

Trækket kommer, efter Facebook tidligere på året i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen indledte en gennemgang af applikationer på platformen. Facebook har forbudt applikationen Mypersonality, som imidlertid primært var aktiv før 2012. Dertil kommer, at Facebook har suspenderet over 400 applikationer, som bliver undersøgt nærmere. I maj oplyste selskabet, at det havde suspenderet 200 applikationer.

"Siden vi gik i gang med vores undersøgelse i marts, har vi undersøgt tusindvis af apps. Og vi har suspenderet mere end 400 på grund af bekymringer om udviklerne, som har bygget dem, og hvordan de informationer, som folk vælger at dele med appen, kan være blevet brugt," skriver Ime Archibong, direktør for produktpartnerskaber hos Facebook, i blogindlægget.

Den nu forbudte app, Mypersonality er den anden, som Facebook nedlægger forbud mod, efter selskabet iværksatte sin undersøgelse i marts. Den første var Cambridge Analytica, skriver Techcrunch.

Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie MediaWatch.

Skatte- og finansordfører: Techgiganterne truer vores demokrati 

Facebook udvikler ratingsystem, der skal bekæmpe misinformation 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs