ITWatch

Facebook kategoriserede 65.000 russere som interesserede i "landsforræderi"

Facebook har droppet annoncekategori om interesse i landsforræderi, efter DR har gjort selskabet opmærksom på den.

Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger

65.000 russere er af Facebook blevet sat i en kasse som brugere med interesse for landsforræderi. Det skriver DR's P1 Orientering.

Facebook opererer med en lang række interessekategorier, som skal give annoncører bedre mulighed for at målrette deres budskaber og ramme præcis den målgruppe, som kan tænkes at være interesserede i annoncørens produkt.

Og det er i den kategorisering, at interesse for landsforræderi har optrådt i Rusland. Kategorien er nu lagt ned, efter P1 Orientering har gjort Facebook opmærksom på den, skriver DR.

""Landsforræderi" var en annonceinteresse på grund af sin historiske væsentlighed, men da det (landsforræderi, red.) er en ulovlig handling, har vi fjernet den," siger Joe Osborne, talsperson for Facebook, til P1 Orientering.

Ifølge flere eksperter i sociale medier, som P1 Orientering har talt med, har annoncekategorien givet russiske myndigheder mulighed for at finde frem til brugere, der er puttet i kategorien som interesserede i landsforræderi.

Denne artikel er leveret af vores søstersite MediaWatch.

Apple og Alphabet får stillet spørgsmål af USA's kongres

Nordeas duksefonde har smidt Facebook på porten

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger