ITWatch

Facebook kategoriserede 65.000 russere som interesserede i "landsforræderi"

Facebook har droppet annoncekategori om interesse i landsforræderi, efter DR har gjort selskabet opmærksom på den.

Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger

65.000 russere er af Facebook blevet sat i en kasse som brugere med interesse for landsforræderi. Det skriver DR's P1 Orientering.

Facebook opererer med en lang række interessekategorier, som skal give annoncører bedre mulighed for at målrette deres budskaber og ramme præcis den målgruppe, som kan tænkes at være interesserede i annoncørens produkt.

Og det er i den kategorisering, at interesse for landsforræderi har optrådt i Rusland. Kategorien er nu lagt ned, efter P1 Orientering har gjort Facebook opmærksom på den, skriver DR.

""Landsforræderi" var en annonceinteresse på grund af sin historiske væsentlighed, men da det (landsforræderi, red.) er en ulovlig handling, har vi fjernet den," siger Joe Osborne, talsperson for Facebook, til P1 Orientering.

Ifølge flere eksperter i sociale medier, som P1 Orientering har talt med, har annoncekategorien givet russiske myndigheder mulighed for at finde frem til brugere, der er puttet i kategorien som interesserede i landsforræderi.

Denne artikel er leveret af vores søstersite MediaWatch.

Apple og Alphabet får stillet spørgsmål af USA's kongres

Nordeas duksefonde har smidt Facebook på porten

Forsiden lige nu

TDC's gæld svulmer med 14 milliarder på et halvt år

På et halvt år er TDC's rentebærende nettogæld vokset til 36,9 mia. kr. Men finansdirektør Stig Pastwa forsikrer, at der er råd til investeringer. Nogle af pengene fra Get-salg skal bruges til at nedbringe gæld, mens det er uklart, hvad der skal ske med resten.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger