Pensioneret generalmajor skal sikre Systematic luftherredømmet

Det danske softwarehus Systematic går i offensiven, og ansætter en forhenværende chef for flyvevåbnet som ny leder af selskabets softwareforretning målrettet luftoperationer.
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Den seneste tilføjelse til ledelseslaget hos softwarevirksomheden Systematic kommer med årelang erfaring. Helt præcis har Henrik Røboe Dam, Systematics nye leder for området Air Domaine Strategy, 39 år i bagagen fra sin tid i forsvaret – fra værnepligtig til chef for Flyvertaktisk Kommando.

Det skriver Systematic i en pressemeddelelse.

Udover sin aktive karriere i luftvåbenet har Henrik Røboe Dam været chef for NATO's luftoperationscenter (CAOC) i Finderup og har senest fungeret som dansk forsvarsattaché siden 2014 – en stilling, han besad indtil sin pensionering fra Forsvaret i september 2016.

Gennem sit militære virke har den nu pensioneret generalmajor da også stiftet bekendtskab med sin nye arbejdsgiver.

"Jeg har kendt Systematic som firma i mange år og ved, hvad det står for. Jeg er meget glad for at blive en del af et så fremragende team og ser frem til at bidrage med min viden og erfaringer," siger Henrik Røboe Dam i meddelelsen.

Hos Systematic skal den pensionerede generalmajor især "koncentrere sig om at udforske Systematics muligheder på kommando- og kontrolområdet inden for luftoperationer," fremgår det af meddelelsen.

Systematic har i 33 år solgt software til forskellige grene af militæret, og blandt andet stor succes med at tilbyde sit produkt Sitaware, et kommando- og kontrolsystemet, til forskellige nationer. Det bruges i dag af 25 lande i hele verden – herunder verdens største militærmagt USA.

Dansk softwareselskab solgt til svensk koncern 

Di Digital får fem nye ansigter i bestyrelsen 

Systematic sælger it-system til Færøerne 

Ny direktør skal skabe vækst for aarhusiansk sundheds-it 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også