ITWatch

Det vestdanske EPJ-marked samler sig om Systematic

Markedet for EPJ-løsninger i Vestdanmark er med det seneste afgjorte udbud i Region Syddanmark så småt ved at samle sig om Systematic.

PR/Systematic
Foto: PR/Systematic

Den nationale spilleplade for EPJ-løsninger har delt sig i to. For mens Epic og NNIT har sat sig på markedet i øst med Sundhedsplatformen i både Region Hovedstaden og Region Sjælland, så har det aarhusianske it-selskab Systematic definitivt sat sit aftryk i Vestdanmark.

Det skriver Computerworld.

Systematic har senest vundet udbuddet om at levere et nyt EPJ-system til Region Syddanmark, mens selskabet allerede leverer løsningen til Region Midtjylland og løsningens medicinmodul til Region Nordjylland. Med aftalen i Syddanmark i hus er vejen dermed banet for en samlet EPJ-løsning i Vestdanmark.

"Det er klart, at i og med, at vi nu vælger et system, der er i brug et andet sted (Region Midtjylland, red.), og som delvist også bliver brugt i Region Nordjylland, så tænker jeg sagtens, at man kan forestille sig en situation, hvor man vil se den samme EPJ-model vest for Storebælt inden for en overskuelig fremtid," siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til Computerworld.

Det er dog ikke givet, at hverken Nordjylland eller Midtjylland i fremtidige udbud vælger løsningen fra Systematic, men Stephanie Lose er tilfreds med måden, udbuddet er faldet ud, da det åbner for et samarbejde på tværs af regionerne.

Systematic øjner gode eksportmuligheder efter syddansk udbudssejr

Systematic vinder syddansk storordre

Danske Nobly indgår samarbejde med nordisk storspiller på sundheds-it

Otte leverandører viser interesse for nyt udbud til Nemlog-in

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger