ITWatch

Facebook med nyt værktøj efter læk: Brugere skal kunne slette data

Efter skandaler om misbrug af Facebook-data vil det sociale medie give brugere en genvej til at slette data.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Facebook har præsenteret et nyt værktøj, der skal gøre det lettere for brugere at se og få adgang til data om brugerne, som platformen har.

Det skriver Bloomberg News.

Facebook vil også have nye genveje for brugerne, der skal gøre det lettere at finde, downloade og slette data, som Facebook har.

Selskabet har også sagt, at det i de kommende uger vil foreslå opdateringer på mediets vilkår- og datapolitik for bedre at præcisere, hvilken information mediet samler, og hvordan informationen bruges, skriver Reuters.

"Vi har højt og tydeligt hørt, at privatindstillingerne og andre vigtige værktøjer er for svære at finde, og at vi skal gøre mere for at holde folk informeret," siger Facebooks chef for privatliv, Erin Egan, og Ashlie Beringer, der er stedfortrædende juridisk chef, i en meddelelse.

Cambridge Analytica fik adgang til data

Det er i de seneste uger afsløret, hvordan det er lykkedes det britisk-amerikanske firma Cambridge Analytica at få adgang til data fra 50 millioner amerikanske profiler på Facebook.

Det skete op til den amerikanske valgkamp i 2016 for at hjælpe Donald Trump med at blive præsident.

Facebook har med avisannoncer forsøgt at bremse kritikken. I kølvandet på sagen har mange brugere slettet deres konti på mediet under kampagnen #DeleteFacebook.

Agenter fra en britisk datatilsynsmyndighed har for nylig foretaget ransagninger af kontorer i London, som tilhører Cambridge Analytica.

Sagen har ramt Facebooks aktiekurs hårdt de seneste uger. Tirsdag faldt aktien 5 pct., hvilket betyder, at kursen er dykket 18 pct., siden sagen begyndt at rulle i midten af marts.

Onsdag er der udsigt til et mindre comeback, da aktien stiger 1,2 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Zuckerberg vil ikke møde britisk parlament og sender vikarer

Facebook risikerer millionbøder i dataskandale 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs