ITWatch

Robotfirma har kinesiske ambitioner

Odenseansk robot-firma har etableret sig i Kina i et stort sats, skriver Børsen.

Foto: PR/MIR

Mobile Industrial Robots, MIR, der er en del af Odenses robotklynge, som laver robotter til logistik- og transportopgaver, er på plads i Kina.

Det skriver Børsen.

Kina udgør nu 13 pct. af selskabets salg til udlandet og ambitionerne er, at Kina inden for de næste tre år skal udgøre 25 pct. af salget.

"Vi har hele tiden været bevidste om, at robotmarkedet i Kina er i voldsom vækst, og det er noget, der er sket inden for ti år. Det er gået fra at være et marked med potentiale til at være det største robotmarked, så det er et marked, vi skal være på," siger adm. direktør i MIR Thomas Visti til Børsen.

MIR har nu 60 ansatte i Kina og Kina udgør dermed en væsentlig del af selskabets samlede eksport, der udgør 98 pct. af selskabets samlede salg.

MIR's samlede omsætning er 75 mio. kr., men Børsen skriver, at den allerede i år ventes at blive 200 mio. kr., og selskabet venter desuden overskud på bundlinjen.

Universal Robots fik robotmiljøet i Odense til at blomstre med sine arme 

Robotter for milliardbeløb skal nedbringe PFA's omkostninger 

Mere fra ITWatch

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs