ITWatch

Robotfirma har kinesiske ambitioner

Odenseansk robot-firma har etableret sig i Kina i et stort sats, skriver Børsen.

Foto: PR/MIR

Mobile Industrial Robots, MIR, der er en del af Odenses robotklynge, som laver robotter til logistik- og transportopgaver, er på plads i Kina.

Det skriver Børsen.

Kina udgør nu 13 pct. af selskabets salg til udlandet og ambitionerne er, at Kina inden for de næste tre år skal udgøre 25 pct. af salget.

"Vi har hele tiden været bevidste om, at robotmarkedet i Kina er i voldsom vækst, og det er noget, der er sket inden for ti år. Det er gået fra at være et marked med potentiale til at være det største robotmarked, så det er et marked, vi skal være på," siger adm. direktør i MIR Thomas Visti til Børsen.

MIR har nu 60 ansatte i Kina og Kina udgør dermed en væsentlig del af selskabets samlede eksport, der udgør 98 pct. af selskabets samlede salg.

MIR's samlede omsætning er 75 mio. kr., men Børsen skriver, at den allerede i år ventes at blive 200 mio. kr., og selskabet venter desuden overskud på bundlinjen.

Universal Robots fik robotmiljøet i Odense til at blomstre med sine arme 

Robotter for milliardbeløb skal nedbringe PFA's omkostninger 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs