Ni nyhedsbureauer kræver betaling fra techselskaber

En række europæiske nyhedsbureauer vil have, at Facebook og andre techselskaber skal betale for at give adgang til bureauernes indhold.
Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus
Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus
Af Thomas Nyggard Madsen, MediaWatch.

Internetgiganter som Facebook, Twitter og Google skal til lommerne for at lægge platform til indhold fra nyhedsbureauer. Sådan lyder det fra ni europæiske nyhedsbureauer i et indlæg i den franske avis Le Monde, skriver norske NTB.

Nyhedsbureauerne skriver bl.a., at adgangen til nyheder er den næststørste grund til, at folk bruger Facebook, og derfor skal selskabet betale for at give adgang til nyhedsbureauernes indhold, lyder ræsonnementet.

"Facebook er blevet det største medie i verden. Alligevel har hverken Facebook eller Google en redaktion. De har ikke journalister, som risikerer livet i Syrien, et bureau i Zimbabwe, som dækker Mugabes afgang, eller redaktører, som faktatjekker information, som kommer fra journalister i marken," skriver nyhedsbureauerne ifølge NTB i Le Monde.

De ni nyhedsbureauer bag indlægget i Le Monde er franske AFP, tyske DPA, Press Association i Storbritannien, EFE i Spanien, Ansa i Italien, svenske TT, belgiske Belga, østrigske APA og ANP fra Holland.

Denne artikel er leveret af vores søstersite MediaWatch.

Margrethe Vestager i hård kritik af Google, Facebook og Apple

EU-rapport ser skattemilliarder fra Google og Facebook tabt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Photo: PR

ITM8 køber fynsk cloud-specialist

For abonnenter