ITWatch

Ni nyhedsbureauer kræver betaling fra techselskaber

En række europæiske nyhedsbureauer vil have, at Facebook og andre techselskaber skal betale for at give adgang til bureauernes indhold.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Internetgiganter som Facebook, Twitter og Google skal til lommerne for at lægge platform til indhold fra nyhedsbureauer. Sådan lyder det fra ni europæiske nyhedsbureauer i et indlæg i den franske avis Le Monde, skriver norske NTB.

Nyhedsbureauerne skriver bl.a., at adgangen til nyheder er den næststørste grund til, at folk bruger Facebook, og derfor skal selskabet betale for at give adgang til nyhedsbureauernes indhold, lyder ræsonnementet.

"Facebook er blevet det største medie i verden. Alligevel har hverken Facebook eller Google en redaktion. De har ikke journalister, som risikerer livet i Syrien, et bureau i Zimbabwe, som dækker Mugabes afgang, eller redaktører, som faktatjekker information, som kommer fra journalister i marken," skriver nyhedsbureauerne ifølge NTB i Le Monde.

De ni nyhedsbureauer bag indlægget i Le Monde er franske AFP, tyske DPA, Press Association i Storbritannien, EFE i Spanien, Ansa i Italien, svenske TT, belgiske Belga, østrigske APA og ANP fra Holland.

Denne artikel er leveret af vores søstersite MediaWatch.

Margrethe Vestager i hård kritik af Google, Facebook og Apple

EU-rapport ser skattemilliarder fra Google og Facebook tabt 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs