ITWatch

NemID-arvtager får budget på 900 millioner

Private it-leverandører kan se frem til at kæmpe om en ordre til en lille milliard kroner, når den kommende MitID-løsning sendes i udbud. Den skal afløse NemID som danskernes fælles digitale identifikationsløsning.

900 mio. kr. lyder budgettet for den kommende MitID-løsningen. Det fremgår af en forhåndsmeddelelse, der er offentliggjort på Den Europæiske Unions Tidende af Digitaliseringsstyrelsen.

Det skriver Version2.

Udvikleren af løsningen kan forvente, at den kommende løsning, der bliver arvtager for NemID, vil få omtrent 1 mia. anmodninger om autentifikation om året. Det svarer til godt 2,7 mio. om dagen.

Digitaliseringsstyrelsen vil MitID omfatte mellem seks og ni mio. aktive registrerede slutbrugere.

Som ITWatch tidligere har beskrevet skal brugerne af den kommende løsning tilbydes den sammen funktionalitet som NemID – blot mere brugervenligt, fleksibelt og fremtidssikret

Derudover skal der blandt andet gives adgang til "identitetsbrokere", hvor offentlige aktører, banker og andre private tjenesteudbydere skal kunne få adgang til "digitale personidentiter", samt implementeres et system, der giver mulighed for at skrive under på dokumenter og transaktioner.

Styrelse løfter sløret for forventningerne til kommende NemID-afløser 

"At kursen bliver ændret - det skal man ikke forvente" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs