ITWatch

DTU planlægger udbud på ny supercomputer

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) skriver i en forhåndsmeddelelse, at der snart kommer et udbud på en ny supercomputer møntet biovidenskabelige formål.

Foto: colourbox

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vil udvide sin kapacitet i et nyt udbud, som snart er undervejs. Udbuddet gælder en ny supercomputer, som skal understøtte den biovidenskabelige forskning.

Det skriver Version2.

I den bekendtgørelse, som følger med forhåndsmeddelelsen, skriver DTU ifølge Version2, at:

"Computerome Center søger efter en meget vellykket tre-årig produktionskørsel at udvide sin kapacitet til sin nuværende generation af supercomputer ved at etablere anden generation af en national supercomputer for biovidenskab," skriver DTU og fortsætter:

"Computerome Center mener, at ingen infrastruktur af denne art nogensinde har bragt så mange grupper sammen på en enkelt samarbejdsplatform, da Computerome er vært for over 370 aktive projekter. Den nye supercomputer (...) vil bygge oven på dette fundament i forbindelse med personlig medicin og desuden være et grundlæggende instrument til, hvordan eksperterne kan reagere på patientpleje og epidemier," lyder det i forhåndsmeddelelsen."

DTU afviser at kommentere udbuddet over for Version2, da man ikke mener, at det er "relevant på nuværende tidspunkt." Der forelægger ikke en prisramme for projektet.

Microsoft: Fremtidens produkter skal rette sig ind efter brugerens behov 

It-eventyret er vendt tilbage til Danmark  

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs