Partier kalder stress i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen for uholdbar

Det duer ikke, at over 40 procent af medarbejderne i styrelse har haft stress-symptomer. Det koster både medarbejdere og kvalitet i it-systemerne, mener flere partier. 
Skats it-styrelse er Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som har flere problemer med at holde på medarbejderne til det offentliges it-projekter. | Foto: Lasse Kofod
Skats it-styrelse er Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som har flere problemer med at holde på medarbejderne til det offentliges it-projekter. | Foto: Lasse Kofod

Danmarksdemokraterne og Alternativet kalder det uholdbart og er bekymrede for, at det kan påvirke fremtidige it-projekter, at over 40 procent af medarbejderne i Skats it-styrelse, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, i en arbejdsmiljøundersøgelse har svaret, at de har oplevet stress-symptomer det seneste år. Det skriver it-mediet Version2.

”Det er uholdbart, at have så mange medarbejdere, der oplever symptomer på stress. Jeg har selv prøvet at være ramt af stress og det er helt åbenlyst for alle, der har prøvet det, at man mister simpelthen noget produktivitet på den lange bane,” siger Dennis Flydtkjær, der er medlem af Folketingets skatteudvalg for Danmarksdemokraterne, til mediet.

Christina Olumeko, skatteordfører for Alternativet, tilføjer, at det er noget, som politikerne bliver nødt til at tage alvorligt og prioritere af hensyn til både medarbejdere og lovgivning, og at de selvsamme politikere må indse, at skatteforvaltningen er blevet presset voldsomt de seneste 15 år.

Hen henviser Dennis Flydtkjær dog til den flerårsaftale for skattevæsenet, der blev indgået i juni, og som netop skal tage højde for overbelastning af Skat. I et faktaark om aftalen hedder blev blandt andet under punktet ’Realisme i skattevæsenets opgavevaretagelse’, at ”det er vigtigt, at skattevæsenet arbejder efter realistiske tidsplaner, og at der er rimelighed i, hvad skattevæsenet forventes at håndtere parallelt, eksempelvis på it-området.”

Tydelige sygdomstegn

Det er kun lidt over et år siden, at der blev meldt om massiv medarbejderflugt fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Dengang havde Implementeringscenter for Ejendomsvurderinger, der hører under styrelsen, i løbet af lidt over to år mistet over 100 medarbejdere. Heraf havde 60 sagt op alene i 2021, hvilket svarede til en medarbejderomsætning på over 40 procent. 

Dengang kaldte lektor emeritus i datalogi ved Københavns Universitet Erik Frøkjær det vildt med så stor en udskiftning.

”Personaleomsætningen er det første tydelige sygdomstegn i en organisation i nedsmeltning,” tilføjede han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også