Tech-fremstød leder efter ny direktør midt i økonomisk usikkerhed

Digital Hub Denmark blev pillet af finansloven, men har fået en midlertidig bevilling markant under normalt niveau. Fremtiden er usikker, men eftersøgningen efter ny direktør er påbegyndt.
Foto: Pr
Foto: Pr

Mens der offentligt stadig hersker usikkerhed om fremtiden i Digital Hub Denmark, der fra og med 2023 er blevet pillet af finansloven, så er bestyrelsen nu gået i gang med at lede efter en ny direktør.

Det fortæller bestyrelsesformand for Digital Hub Denmark, Per Kogut, til ITWatch.

“Vi har startet en process med at finde vores nye direktør, og vi leder efter en, der har flere kompetencer. Det skal være en, der har forståelse for at være direktør i en forening som vores, men også at kunne arbejde med vores hovedopgave, som er at tage imod de delegationer, der kommer på besøg,” siger Per Kogut.

“Det skal også være en, der har et godt netværk i både det offentlige og det private.”

Processen er netop gået i gang i starten af maj, og med den type profil, som Per Kogut og resten af bestyrelsen skal finde, bliver det ikke lige med det første, at en direktør bliver ansat.

Der kan i værste tilfælde gå op til et halvt år.

“Realistisk har vi fundet en, der kan starte omkring 1. oktober, men i værste tilfælde vil det blive fra 1. januar,” siger Per Kogut.

Indtil da er Nicolaj Christensen konstitueret direktør. 

Uden direktør og økonomi

Nicolaj Christensen har været konstitueret siden marts 2022, og Digital Hub Denmark har derfor været uden fast direktør i mere end et år, efter Camilla Rygaard-Hjalsted, der var direktør fra oprettelsen af hubben i 2018, valgte at stoppe.

Nu er processen startet med at finde en ny direktør, men hvordan Digital Hub Denmark kommer til at se ud i fremtiden, afhænger af, hvor mange penge der kan findes i forhandlingerne om den kommenende digitaliseringsstrategi.

Fra og med 2023 er Digital Hub Denmark nemlig pillet af finansloven. Det bør dog ikke give anledning til bekymringer og hubbens fremtid, mener Per Kogut.

“Hvis vi troede, at vi var på en rejse, hvor vi virkelig skulle ud at kridte skoene, så ville vi ikke gå ud og lede efter en permanent direktør,” siger Per Kogut.

“Vi har en god dialog med Digitaliseringsministeriet om, hvordan 2024, 2025 og 2026 skal se ud. Det snakker vi med dem om,” fastslår Per Kogut.

Grunden til, at Digital Hub Denmark ikke er på finansloven skyldes, at de nu hører ind under Digitaliseringsministeriet.

Nye ejere

Det er dermed også Digitaliseringsministeriet, der suverænt beslutter, hvor mange midler Digital Hub Denmark skal have.

I et skriftligt svar til ITWatch skriver ministeriet, at hubben har fået en midlertidig bevilling på 10 mio. kr. for 2023, mens man venter på, at en forhandling om digitaliseringsstrategien går i gang.

“Vi modtager også private bidrag, så vi har et budget, der ligger omkring 15 millioner i 2023,” fortæller Per Kogut.

Dermed er der private bidrag for omkring 5 mio. kr. Det betyder, at Digital Hub Denmark fra 2022 til 2023 er gået fra at have et budget på 28 mio. kr. til kun 15 mio. kr.

“I den oprindelige beskrivelse skulle vi arbejde med en række ting, som nu er færdige projekter. Vi er ikke blevet beskåret, fordi digitalisering ikke længere er vigtigt, men vores opgaver er blevet nogle andre,” siger Per Kogut.

Da der ikke foreligger noget udkast fra den siddende regering, er det umuligt at sige, hvor meget der er til forhandling om den kommende strategi.

Oplægget fra den tidligere S-regering viste rigtigt nok, at der ikke er tale om nedprioritering af digitaliseringsområdet, da man lagde op til at digitaliseringsstrategiens økonomiske ramme skulle lyde på 541 mio. kr. I 2022 var rammen på 379.

“Jeg er ikke bekymret for den fremtidige finansiering, men vi ser da gerne en øget bevilling. Der er delegationer, som gerne vil på besøg, men som vi i dag er nødt til at afvise,” fastslår Per Kogut.

Der er pt. ingen fastsat dato for, hvornår digitaliseringsstrategien skal ligge klar. digitaliseringsministeriet oplyser, at den vil blive forhandlet i løbet af året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også