Følg med i danske EU-udbud: Database gøres frit tilgængelig

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens database om danske EU-udbud gøres nu frit tilgængelig, så andre interesserede kan få gavn af den, hvilket kan styrke konkurrencen og skabe mere kvalitet og værdi for pengene ifølge styrelsen.
Foto: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen/PR
Foto: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen/PR

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gør nu sin database med detaljeret information om danske EU-udbud frit tilgængelig.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Det skyldes ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har opbygget databasen siden 2017, at andre interesserede kan få gavn af den.

”Virksomheder kan ved at se på tidligere udbud blive i stand til bedre at vurdere, hvordan markedet ser ud, og hvilke udbud der er interessante at byde på. Det kan være med til at styrke konkurrencen og skabe mere værdi og kvalitet for pengene,” siger Jacob Schaumburg-Müller, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, i meddelelsen og fortsætter.

”For ordregivere kan databasen komme til gavn, da de kan bruge data til at blive klogere på aktørerne i markedet og finde inspiration fra andre offentlige myndigheder, som har gennemført lignende udbud.”

Databasen er baseret på de formelle udbudsdokumenter, som de offentlige ordregivere er forpligtet til at offentliggøre i udbudsprocessen på EU-Kommissionens platform Tenders Electronic Daily (TED).

”Vores database bygger først og fremmest på oplysninger om EU-udbud i TED-databasen. De oplysninger har vi i styrelsen struktureret og kvalitetssikret, så både vi og andre frem over har mulighed for at lave analyser på udbudsområdet, som står på et solidt, fagligt grundlag,” siger Jacob Schaumburg-Müller.

På nuværende tidspunkt indeholder databasen oplysninger fra august 2017 til og med 2020, og databasen vil som udgangspunkt blive opdateret én gang årligt.

Nyt millionudbud af moms-systemer

Borger.dk sendes i udbud

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også