Ny efteruddannelse skal hjælpe it-medarbejdere med at slå igennem i direktionen

Tre profiler med flere års erfaring fra it-branchen er gået sammen om en ny uddannelse, der skal sikre, at it-ansatte kan udtrykke deres bekymringer og observationer hos den øverste ledelse i virksomhederne.
Foto: PR
Foto: PR
af NIKOLAJ HARDING

It-medarbejdere har svært ved at slå igennem i den øverste ledelse i virksomheder, og derfor slår et nyt uddannelsesforløb dørene op i slutningen af marts, hvor ledere af it-sikkerhedsteams kan forbedre deres evner indenfor kommunikation, rapporteringsstrukturer og politik.

”Problemstillingen er, at de it-medarbejdere, vi har talt med siger, at de har decideret vanskeligt ved at slå igennem op og ud i organisationen med deres bekymringer og deres observationer,” siger Per Erik Sørensen, der en af udviklerne af uddannelsen og tidligere partner i risk management-virksomheden Willis Tower Watson, til ITWatch.

Uddannelsen kaldes CISL, Cyber Information Security Leader, og den kommer til at køre over fire måneder, hvor deltagerne møder ind hver 14. dag.

Ideen er kommet fra tre profiler med mange års erfaring fra ledelses- it- og sikkerhedsbranchen, og udover Per Erik Sørensen er det Camilla Treschow Schrøder, der er stifter af og direktør i talent supply-firmaet CSA CPH, samt medstifter af cybersikkerhedsfirmaet Dubex Klaus Kongsted, der står bag.

”IT-medarbejderne mangler ofte grundlæggende lederkompetencer som at sammensætte teams, rapportere til direktioner og andre vigtige interessenter samt opstille KPI’er. Desuden har de gavn af at mødes og drøfte fælles erfaringer og udfordringer i et sikkert miljø,” siger Klaus Kongsted i en pressemeddelelse.

Et af målene med efteruddannelsen er at styrke samarbejdet mellem it-medarbejderne og den øverste ledelse.

”De fleste kommer nede fra i organisationen og er udnævnt til deres rolle på grund af deres tekniske formåen. Der er meget få af dem, som har en baggrund, der kan gøre dem til gode sparringspartnere opad i organisationen, specielt i direktionen og bestyrelsen, fordi de sjældent er skolede i hverken økonomi eller organisering,” siger Per Erik Sørensen.

Desuden skal deltagerne klædes på til at kunne sammensætte det rigtige hold i en virksohed.

”I og med at de hverken har ledelseserfaring eller organisatorisk forståelse, så bliver de dårlige til at etablere attraktive teams. Og det betyder, at man får svært ved at tiltrække og udvikle folk, fordi man simpelthen ikke ejer den kompetence.”

”Så vi gør det også for at hjælpe dem med at udvikle deres eget cybercommunity, der kan beskytte organisationen på kort og langt sigt,” siger Per Erik Sørensen.

På den nye uddannelse er der plads til 12 deltagere af gangen og ifølge Per Erik Sørensen kan holdet bag mærke, at der er interesse for uddannelsen, selvom at det nødvendigvis ikke betyder, at alle pladser bliver besat i første omgang.

”Vi forventer, at der kommer til at der vil blive sat spørgsmålstegn ved initiativet her i starten, fordi det er nyt i Danmark. Men i og med at vi har fået mobiliseret en frygtelig masse dygtige folk, også på undervisningssiden, så har vi også godtgjort nødvendigheden af det,” siger Per Erik Sørensen.

Efter planen skydes den nye uddannelse i gang den 22. marts.

Kom tæt på Dubex

Her jagter de hackere i døgndrift

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også